Ahmet Hakan: İstanbul Valiliği'nin içki genelgesi hakkında yapılan tartışmaların altı dolu değil... Ne yani kardeşim? Bu da mı istenmesin?

Ahmet Hakan: İstanbul Valiliği'nin içki genelgesi hakkında yapılan tartışmaların altı dolu değil... Ne yani kardeşim? Bu da mı istenmesin?
Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Valiliği'nin tartışma yaratan halka açık alanda, parklarda, plajlarda içki tüketiminin yasaklanması kararını değerlendirdi. Hakan, İstanbul Valiliği Basın ve...

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni ve yazarı Ahmet Hakan, İstanbul Valiliği'nin tartışma yaratan halka açık alanda, parklarda, plajlarda içki tüketiminin yasaklanması kararını değerlendirdi. Hakan, İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu'nun "İnsanlara rahatsızlık vermeden, çocuklara kötü örnek olmadan, kendi başına alkol alan kişilere kimse ne diyebilir ki?" sözlerini hatırlattı.

Hakan, yazısının devamında "Bu açıklamalar da gösteriyor ki... Yapılan tartışmaların altı dolu değil. Plajda, mesire yerinde, parkta içki içmek yasaklanmıyor. Peki ne yapılıyor? Yapılan şu:  Plajda, mesire yerinde, parkta içki içip huzur bozan davranışlarda bulunanlara karşı kolluk kuvvetlerinin etkili bir denetim yapması isteniyor. Ne yani kardeşim? Bu da mı istenmesin?" ifadelerini kullandı.

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

İSTANBUL Valiliği’nin yayınladığı içki genelgesinin ardından genel olarak yükselen ses şu oldu:

“Valilik yaşam tarzına müdahale ediyor. İçkiyi yasakladılar. Bundan sonra parklarda iki bira da içilemeyecek.”

Emin Gökçegözoğlu

İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu, Hürriyet’ten Fatma Aksu’ya yaptığı açıklamada genelgeyi şöyle anlattı:

- Genelgede alkol satışı ve tüketimine ilişkin kanunun verdiği görevler hatırlatılmıştır. Bunlar nedir? 18 yaşından küçüklere alkol satışı yasaktır. Saat 22.00 ile 06.00 arasında perakende alkol satışı yasaktır.

- Bir de piknik, plaj, park ve mesire yeri gibi vatandaşın yoğun olduğu bölgelerde huzur bozan, sarhoşluktan kaynaklanan davranışlara karşı tedbirli olunması ve uygulama yapılması hatırlatılmıştır. Bu kanunun verdiği bir görevdir. Yani vatandaşın şikâyeti üzerine ilgili birimler görevini yapacak.

- İnsanlara rahatsızlık vermeden, çocuklara kötü örnek olmadan, kendi başına alkol alan kişilere kimse ne diyebilir ki?

Bu açıklamalar da gösteriyor ki...

Yapılan tartışmaların altı dolu değil.

Plajda, mesire yerinde, parkta içki içmek yasaklanmıyor.

Peki ne yapılıyor?

Yapılan şu:

Plajda, mesire yerinde, parkta içki içip huzur bozan davranışlarda bulunanlara karşı kolluk kuvvetlerinin etkili bir denetim yapması isteniyor.

Ne yani kardeşim? Bu da mı istenmesin?

Yazının tamamı için tıklayın.