Akbelen Gönüllüleri, 117 bin imzalı dilekçeyi bakanlığa teslim etti

Akbelen Gönüllüleri, 117 bin imzalı dilekçeyi bakanlığa teslim etti
Ankara’da çevreciler, Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda bu sabah başlayan ağaç kesimini Tarım ve Orman Bakanlığı önünde protesto etti. Çevrecilere milletvekilleri de destek verdi. Akbelen gönüllüleri, Akbelen Ormanı’nın...

Ankara’da çevreciler, Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda bu sabah başlayan ağaç kesimini Tarım ve Orman Bakanlığı önünde protesto etti. Çevrecilere milletvekilleri de destek verdi. Akbelen gönüllüleri, Akbelen Ormanı’nın kömür madenine tahsisinin iptali için 117 bin imzalı dilekçeyi Tarım ve Orman Bakanlığı’na teslim etti. 

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı İkizköylülerin doğa nöbeti tuttuğu alana bu sabah saat 05:30’da çok sayıda jandarma ve TOMA sevk edildi ve bölgedeki ağaçlar kesilmeye başlandı. 

Ankara’da çevreciler, Akbelen Ormanı’ndaki ağaçların kesimini Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önünde protesto etti. Akbelen gönüllüleri, Akbelen Ormanı’nın kömür madenine tahsisinin iptali için hazırladıkları 117 bin imzalı dilekçeyi Tarım ve Orman Bakanlığı’na teslim etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, Yeşil Sol Parti Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit de eylemcilere destek verdi.

Protestocu çevreciler adına konuşan Deniz Gümüşel, “İkizköylülerin çok temel bir talebi var: Ormanlarının kömür madenine tahsis edilememesi; tarım alanlarının, zeytinliklerinin madenciliğe teslim edilmemesi. İklim krizine karşı da seslerini yükseltiyorlar. Biz, önceki Tarım ve Orman Bakanı’nın bizzat imzalamış olduğu Akbelen Ormanı’nın kömür madenine tahsisinin iptalini talep ediyoruz” dedi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer ise şunları söyledi:

“Bugün sabah 5:45 itibarıyla 4 senedir verilen bir mücadelenin arkasından ağaç kesimleri tekrar başladı. Direnişçi arkadaşlarımızın yanında olamadık. Biz de bu mücadeleyi Ankara’dan, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın önünden vermek için, 117 bin gönüllü insanın verdiği imzayı teslim etmek için, milyonların sesi olabilmek için buradayız. Oradaki köylüler 2 yıldır önemli mücadele veriyorlar. O mücadelenin karşısında yeri geldi tartaklandılar, yeri geldi mahkeme kapısında süründüler. Rant için, birilerinin cebi dolsun diye o güzelim ormanların katledilmesine karşıyız.”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da “Ülkemizin dört bir yanında orman yangınları devam ederken bir yandan da rant uğruna ormanların kesilmesi adeta yaman bir çelişki. Avrupa ülkeleri, kapalı maden arama sistemi tercih etmiş durumda. Ağaçları yok ederek maden arama yöntemini dünya terk etmiş durumda. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı ihlal ediliyor” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti Van milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit ise “Akbelen Ormanı başta olmak üzere, Türkiye’nin dört tarafında meydana gelen ekolojik yıkıma karşı İkizköylülerin yanındayız” dedi.