AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA PAR Atatürk’e nefret kustu

AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA PAR Atatürk’e nefret kustu
AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA PAR, 1925 yılında gerici ayaklanma başlattığı için idam edilen Şeyh Said’i anarken Atatürk’e nefret kustu. Terör örgütü Hizbullah’ın siyasi yapılanması olan HÜDA PAR’ın parti...

AKP listelerinden Meclis’e giren HÜDA PAR, 1925 yılında gerici ayaklanma başlattığı için idam edilen Şeyh Said’i anarken Atatürk’e nefret kustu. Terör örgütü Hizbullah’ın siyasi yapılanması olan HÜDA PAR’ın parti programında da Şeyh Sait ile ilgili ifadeler bulunuyor.

Terör örgütü Hizbullah ile kurduğu ilişkilerle bilinen ve son dönemde yaptıkları gerici açıklamalarla tepki çeken Hüda-Par, Şeyh Said’in ölüm yıl dönümünde yaptığı açıklamayla adeta cumhuriyete nefret saçtı.

Hüda-Par’ın gençlik örgütlenmesi Hür Gençlik, Şeyh Said’in ölüm yıl dönümünde paylaştığı mesajda, “İmam, Şeriat’tan saparsa kıyam vaciptir.” diyerek laik, Kemalist sistemin İslâm’a ve İslami değerlere savaş açması üzerine kıyam eden ve bu uğurda şehadet makamına ulaşan Şeyhimiz Şeyh Said Efendi ve yarenlerini kıyamlarının sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve iftiharla anıyoruz” ifadelerini kullandı.