Bakan Kacır açıkladı: Suudi Arabistan'la yapay zeka iş birliği masada

Bakan Kacır açıkladı: Suudi Arabistan'la yapay zeka iş birliği masada
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Suudi Arabistan'la özellikle yapay zeka alanında kapsamlı bir işbirliğine gitmeyi hedeflediklerini belirterek, "Özellikle e-Devlet alanında da Suudi Arabistan'ın kamu-dijital altyapısıyla...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Suudi Arabistan'la özellikle yapay zeka alanında kapsamlı bir işbirliğine gitmeyi hedeflediklerini belirterek, "Özellikle e-Devlet alanında da Suudi Arabistan'ın kamu-dijital altyapısıyla Türkiye'nin e-Devleti arasındaki entegrasyonu kuvvetlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Kacır, Hindistan'ın Bangalor kentinde düzenlenen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı'nda, "Dijital Kamu Altyapısı", "Dijital Ekonomide Güvenlik ve Dijital Beceriler" başlıklı oturumlara katıldı.

Kacır, toplantıda, Türkiye'nin dijital kamu altyapısı, dijital ekonomide güvenlik ve dijital beceriler alanlarındaki çalışmalarını anlattı.

Kacır, Suudi Arabistan'la özellikle yapay zeka alanında kapsamlı bir işbirliğine gitmeyi hedeflediklerini belirtti. Bu konuda karşılıklı çalışmaları hızlandırma kararı aldıklarına işaret eden Kacır, şu değerlendirmede bulundu:

"Özellikle e-Devlet alanında da Suudi Arabistan'ın kamu-dijital altyapısıyla Türkiye'nin e-Devleti arasındaki entegrasyonu kuvvetlendireceğiz. Hac ve umre ziyareti vesilesiyle Suudi Arabistan'a gidecek vatandaşlarımız başta olmak üzere karşılıklı her iki ülkenin vatandaşlarının yararlanabileceği dijital hizmetler sunmuş olacağız."