Bakan Nebati: Türk Lirası'na güveni artıran politikalar uygulayacağız

Bakan Nebati: Türk Lirası'na güveni artıran politikalar uygulayacağız
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin İş Dünyası Buluşması'nda konuştu. Nebati, ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalarda Türk Lirası'na olan güvenin artması için politikalar uygulanacağını ve enflasyonda kalıcı...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Mersin İş Dünyası Buluşması'nda konuştu. Nebati, ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamalarda Türk Lirası'na olan güvenin artması için politikalar uygulanacağını ve enflasyonda kalıcı düşüşün "vazgeçilmez" hedef olduğunu belirtti.

Nebati ayrıca cari açığın yapısal bir mesele olmaktan çıkacağını belirtti. Konuşmasında isim vermeden CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Nebati "Ne diyorlar ben diyor vize alacağım 3 ayda. Ne vereceksin karşılığında? Suriye'den çıkacağım diyor. Güney Kıbrıs'ı tanımlayacaksın. Doğu Akdeniz'i boşaltacaksın. Hafifliğe bak ya! Bir vize uğruna ülkenin geleceğini peşkeş çekiyorsun" ifadelerini kullandı.

Nebati'nin açıklamalarında satır başları şöyle:

"Işıltılı gözler buraya gelmiş. Ya biz umutluyuz, umut doluyuz. Mersin'i gördüğümüz zaman, limanı gördüğümüz zaman. Liman, konteyner bana yetmiyor dediği zaman heyecanlanıyoruz. Gözlerimiz ışıldıyor, umudumuz artıyor.

Finansal istikrarı güçlendiren, Türk Lirasına güveni artıran politikalar uygulayacağız. Gıda arz güvenliğinin temini ve tarımsal maliyetlerin düşürülmesi için Fiyat İstikrarı Komitesi, Gıda Komitesi ve Finansal İstikrar Komitesi gibi komitelerimizdeki çalışmalarımızı tam koordinasyon içerisinde sürdüreceğiz. Para, maliye ve makro-ihtiyati politikalar arasındaki eşgüdümü daha da kuvvetlendireceğiz

Bugünün Türkiye'si yarına inançla ilerleyen yarına yön vermeye kararlı insanların Türkiye'sidir. Döviz rezervlerini daha da güçlendirmek için tamamen faiz politikasına bağımlı bir anlayış yerine diğer tüm makroekonomik dengeleri, küresel konjonktürü ve ilgili politikaları dikkate alan bir politika çerçevesi uygulayacağız.

Yenilikçi enstrümanlarla sermaye piyasalarının gelişmesini ve derinleşmesini sağlayacağız. Yeşil tahvil ve sukuk ihraçlarını teşvik ederek sürdürülebilir finans ekosisteminin geliştirilmesi doğrultusunda yurtdışı finansman imkânlarından daha fazla pay alınmasına yönelik girişimlerde bulunacağız.

"ENFLASYONDA KALICI DÜŞÜŞÜ SAĞLAMAK VAZGEÇİLMEZ HEDEFİMİZ OLACAKTIR"

Dengeli sürdürülebilir ve güçlü büyümeye devam edeceğiz. Kadınların ve gençlerin işgücüne katılımında gelişmiş ülkeleri önce yakalayıp sonra aşacağız.

Kayıt dışı ekonomiyle mücadelemizi güçlendireceğiz. Enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması Türkiye yüzyılında vazgeçilmez hedefimiz olacaktır.

Bağımsız politikaların uygulanabilmesi için cari açığı yapısal bir mesele olmaktan çıkaracak ve bu sorunu kalıcı bir şekilde geride bırakacağız. İstikrarlı bir şekilde cari fazla vererek ülkemizin kendi kendine yeten bir Türkiye olmasını hedefliyoruz. Cari açığı düşürerek döviz talebinin ithalat fiyatları üzerindeki baskısını azaltacağız.

"BİR VİZE UĞRUNA ÜLKENİN GELECEĞİNİ PEŞKEŞ ÇEKİYORSUN"

İHA'larımızla SİHA'larımızla teröristler kafasını çıkaramıyorlar. Ne diyorlar ben diyor vize alacağım 3 ayda. Ne vereceksin karşılığında? Suriye'den çıkacağım diyor. Güney Kıbrıs'ı tanımlayacaksın. Doğu Akdeniz'i boşaltacaksın. Hafifliğe bak ya! Bir vize uğruna ülkenin geleceğini peşkeş çekiyorsun. Beka derdi yok, vatan derdi yok. Vize alacağım onlara boyun eğeceğim Başka? Kasanın anahtarını da IMF'ye vereceğim."