Çıplak şekilde zeytinlerin içine giren kişi yakalandı; işletme mühürlendi!

Çıplak şekilde zeytinlerin içine giren kişi yakalandı; işletme mühürlendi!
Bir çalışanın, zeytinlerin içine çıplak bir şekilde girdiği ve bu anları sosyal medyada paylaştığı görüntüler sosyal medyada infial uyandırdı. Görüntülerin yayılması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı inceleme başlattı....

Bir çalışanın, zeytinlerin içine çıplak bir şekilde girdiği ve bu anları sosyal medyada paylaştığı görüntüler sosyal medyada infial uyandırdı. Görüntülerin yayılması üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı inceleme başlattı. Zeytinlerin içine giren 42 yaşındaki Muharrem A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı; çalıştığı işletme mühürlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nca, bir kişinin zeytin tankının içine girerek zeytinleri sepetlediğine ilişkin sosyal medyada paylaşılan görüntü ile ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı.

Bakanlıktan, Manisa’da çekildiği iddia edilen ve sosyal medyada paylaşılan, bir kişinin yeşil zeytin tankının içine girerek kendisine verilen boş sepetleri doldurduğu görüntülere ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Sosyal medyada paylaşılan, salamura zeytinin gıda güvenilirliği ve insan sağlığına uygunsuz şekilde sepetlenmesine dair görüntülerle ilgili Bakanlığımız tarafından inceleme başlatılmıştır" denildi.

"Eğlence için yaptım" dedi

Polis tarafından gözaltına alınan 42 yaşındaki Muharrem A., işlemleri için jandarmaya teslim edildi. Muharrem A. ifadesinde suçunu itiraf ederken bunu eğlence amaçlı yaptığını söylediği öğrenildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Muharrem A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İşletmeye mühür, sahibine ceza

Öte yandan, Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile görüntülerin çekildiği işletme Akhisar İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetten menedildi, işletme sahibi hakkında idari ceza uygulandı. (DHA)