"Başörtü yasağından dolayı değil, 'Kız çocuklarınızı okutmayın, evlendirin" dedikleri için okutulmadım"

"Başörtü yasağından dolayı değil, 'Kız çocuklarınızı okutmayın, evlendirin" dedikleri için okutulmadım"
Sokak röportajında konuşan bir kadın, "Ben okutulmadım. Beni başörtü yasağı okutmadı değil. Ben başörtü yasağından okuyamadım değil, ben merdiven altı kuran kursu hocalarının 'kız çocuklarınızı okutmayın, okula yollamayın,...

Sokak röportajında konuşan bir kadın, "Ben okutulmadım. Beni başörtü yasağı okutmadı değil. Ben başörtü yasağından okuyamadım değil, ben merdiven altı kuran kursu hocalarının 'kız çocuklarınızı okutmayın, okula yollamayın, 15 yaşında everin' dedikleri için zorla evlendirildim" dedi.

Başörtü yasağından dolayı değil, merdiven altı Kuran kursu hocaları yüzünden okuyamadığını belirten kadın şöyle konuştu:

''Ben okutulmadım. Beni başörtü yasağı okutmadı değil. Ben başörtü yasağından okuyamadım değil, ben merdiven altı kuran kursu hocalarının 'kız çocuklarınızı okutmayın, okula yollamayın, 15 yaşında everin' dedikleri için zorla evlendirildim. O hocalar, anneme 'Okutmayacaksınız. Ayağı sandalyeden yere değiyor mu, gerekirse döverek evlendireceksiniz' dediler. Evet ben evlendim, üç tane çocuğum var, ama LGS'de 474 alabilmesi için eşek gibi çalıştım, çocuklarımı okutabilmek için."