Bayramda hava nasıl olacak?

Bayramda hava nasıl olacak?
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bayramın ilk gününde yağışların geri döneceğini, sonrasında 10 gün yağış olamayacağı tahminini paylaştı.Bayramı tatili dün itibarı ile başladı. Tatil planı yapanlar, bayramda...

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bayramın ilk gününde yağışların geri döneceğini, sonrasında 10 gün yağış olamayacağı tahminini paylaştı.

Bayramı tatili dün itibarı ile başladı. Tatil planı yapanlar, bayramda hava durumunun nasıl olacağını merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 9 günlük tatil boyunca 7 ilde yağmur beklenirken yurt genelinde güneşin etkili olacağını bildirdi. Ayrıca birçok ilde hava sıcaklığının 30 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bayramda hava durumunu şöyle değerlendirdi:

"Bayrama kadar yaz sıcakları beklenirken, bayramın ilk günü yağışlı hava geri dönecek. Çarşamba gününden sonra 10 gün yağış yok. Bayramın birinci günü yağış olacak.

Sıcaklık bugün İstanbul'da 27 derece. Hafta sonu yaz sıcakları başlıyor. Nem fazla olduğu için hissettiğimiz sıcaklık fazla ve biraz daha bunalıyoruz. Bayramın birinci günü sıcaklıklar azalıyor ve özellikle Marmara Bölgesi'nden itibaren yağış başlıyor.

Bayramda yağışların özellikle, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de etkili olması bekleniyor."