Boğazın meşhur kırmızı 200 milyona satıldı

Boğazın meşhur kırmızı 200 milyona satıldı
Kanlıca’daki yalı, 17.5 milyon dolara satışa çıkartılmıştı. Hürriyet Gazetesi'nde Fatma Aksu imzası ile yayınlanan habere göre İstanbul Boğazı’nda kırmızı rengiyle hemen fark edilen Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa...

Kanlıca’daki yalı, 17.5 milyon dolara satışa çıkartılmıştı.

Hürriyet Gazetesi'nde Fatma Aksu imzası ile yayınlanan habere göre İstanbul Boğazı’nda kırmızı rengiyle hemen fark edilen Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı’nın geçtiğimiz mayıs sonunda 200 milyon TL’ye Papara’nın sahibi Ahmet Faruk Karslı’ya satıldığı ortaya çıktı.

1846'da inşa edildi

Sultan l. Mahmut Dönemi’nde, Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa tarafından 1846’da yaptırılan yalı, 1905’te çıkan yangında tamamen küle dönmüştü. Yangından sonra yalının arsası uzun süre otopark olarak kullanıldı. Mimar Emrah Ünlü’nün projesiyle yeniden hayata döndürülen yapının inşaatını ise Keten İnşaat üstlendi. Yeniden yapımına 2013 yılında başlandı ve aslına uygun olarak yeniden inşa edildi. İnşaatı 2017’de tamamlanan yalının bahçe tasarımı, açık alanlarının etkinlik amaçlı kullanılması düşünülerek yapıldı. Sipahiler Ağası Mehmet Emin Ağa Yalısı aşı boyalı rengiyle Boğaz’ın en dikkat çeken yapılarından biri haline geldi.