Bozuk etleri çamaşır suyu ile yıkadıkları iddiasıyla mühürlenmişti: Yeniden açıldı

Bozuk etleri çamaşır suyu ile yıkadıkları iddiasıyla mühürlenmişti: Yeniden açıldı
Şanlıurfa'da 500 kilogram bozuk tavuk etini çamaşır suyu ile yıkadıkları gerekçesiyle mühürlenen restoran yeniden açıldı. Restoran, söz konusu durumun asılsız bir iddia olduğunu ifade ederken "yalana" inanmayan "seçkin" müşterilerine...

Şanlıurfa'da 500 kilogram bozuk tavuk etini çamaşır suyu ile yıkadıkları gerekçesiyle mühürlenen restoran yeniden açıldı. Restoran, söz konusu durumun asılsız bir iddia olduğunu ifade ederken "yalana" inanmayan "seçkin" müşterilerine teşekkür etti.

Firma tarafından Arapça yapılan açıklamada firma tavukların sirkeli suda yıkandığını iddia ederken, restoranın “ruhsattaki eksiklikler sebebiyle” birkaç gün kapattıkları belirtildi. Suriye uyruklu şahıslar tarafından işletilen ve sosyal medyada artan tepkiler sonrasında belediye tarafından mühürlenmişti.

Arapça yapılan açıklamada 500 kilo tavuk etine el konulduğu doğrulanırken, tavuğun çamaşır suyuyla yıkandığı iddiaları ise yalanlandı. Diğer yandan açıklamada zabıta ve polis ekiplerinin 500 kilo tavuğa el koydukları sırada “karar vericiler” olarak tanımladıkları restoran sahibi ve genel müdürün orada olmadığı vurgulandı. Suriye restoranlarında her zaman yapıldığı gibi sirke, su ve baharatla yıkadıklarını belirten eden firma ayrıca Şanlıurfa’daki laboratuvarlarda yaptırdıkları analizlerin temiz çıktığını de herhangi bir uygunsuzluk olmadığını söyledi. Firmanın kamuoyuna ve tüm “seçkin” müşterilerine yaptığı açıklamada ayrıca firmalarının ve personellerinin istismara maruz kaldığını belirtirken, yalanlara inanmayan tüm dürüst ve seçkin müşterilerine de teşekkür edildi.