Buldan: Yaptığımız açıklamaların hedefi ittifak içindeki partiler değil

Buldan: Yaptığımız açıklamaların hedefi ittifak içindeki partiler değil
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Söylediğimiz sözlerin, yaptığımız açıklamaların hedefi ittifak içindeki partiler değil; bizim tek bir hedefimiz vardır o da AKP-MHP iktidarıdır" dedi.Yeşil Sol Parti'nin Hakkari mitinginde...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Söylediğimiz sözlerin, yaptığımız açıklamaların hedefi ittifak içindeki partiler değil; bizim tek bir hedefimiz vardır o da AKP-MHP iktidarıdır" dedi.

Yeşil Sol Parti'nin Hakkari mitinginde konuşan Buldan, şunları söyledi:

"Sevgili halkımız önemli ittifaklar gerçekleştirdik. Hem Kürdi ittifaklarımızla hem de Türkiye’nin batısındaki Emek ve Özgürlük İttifakımızla kararlı bir şekilde AKP ittifakını göndermeye karar verdik. Emek ve Özgürlük İttifakının bu mücadelede büyük bir emeği olacak. Söylediğimiz sözlerin, yaptığımız açıklamaların hedefi ittifak içindeki partiler değil; bizim tek bir hedefimiz vardır o da AKP-MHP iktidarıdır. Biz önemli bir mücadele ortaklığı gerçekleştirdik. Bu ortaklık faşizmin kaybetmesi üzerine kuruldu. Faşizmin kaybetmesi, Türkiye’ye demokrasinin gelmesi demektir. Cezaevindeki arkadaşlarımızın; Edirne’deki Selahattin Demirtaş ve Selçuk Mızraklı’nın, Kandıra’daki Gültan ve Figen’in, Sincan’daki Sebahat ve Ayla’nın, bütün arkadaşlarımızın özgürlüğüne kavuşacağı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır."

NE DEMİŞTİ?

Geçen günlerde Yeşil Sol Parti'nin İstanbul Kadıköy’de düzenlenen etkinliğinde konuşan Buldan, şunları söylemişti:

"İttifak içerisinde başka partilere verilen oylar ittifaka yazılmaz. Her partinin kendi hanesine yazılır. Başka partiler size bir farkımız yok. Bize de verirsiniz kazanırız diyenlere sakın aldanmayın. Güvenmeyin. Tek adresiniz var. Yeşil Sol’dur. Başka adresimiz yok.