CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: İstanbul’da ortaya çıkan umudu kurultaya yansıtmak gibi bir sorumluluğumuz var

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: İstanbul’da ortaya çıkan umudu kurultaya yansıtmak gibi bir sorumluluğumuz var
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bugün ve pazar günü yapılacak CHP 38’inci Olağan Kurultayı öncesinde konuştu. Çelik, “Toplum, seçmenlerimiz bizden bir umut bekliyor. İstanbul Kongresi bu umudun meşalesini yakmıştır....

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, bugün ve pazar günü yapılacak CHP 38’inci Olağan Kurultayı öncesinde konuştu. Çelik, “Toplum, seçmenlerimiz bizden bir umut bekliyor. İstanbul Kongresi bu umudun meşalesini yakmıştır. Şimdi İstanbul’da ortaya çıkan bu umudu hep birlikte Ankara’da gerçekleştireceğimiz bu kurultaya yansıtmak gibi bir sorumluluğumuz var” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP 38’inci Olağan Kurultayı öncesinde İstanbul delegeleriyle Ankara’da bir araya geldi. “İstanbul olarak bugün kurultayda bir irade ortaya koyacağız. Bu irade, değişimin iradesi olacak” diyen Çelik, şunları söyledi:

“İstanbul hem üzerinde yaşayan 20 milyona yaklaşmış nüfusuyla hem ekonominin kalbi olmasıyla hem kültür-sanatın kalbi olması özelliğiyle Türkiye’nin motor gücü bir şehrimiz. Bu anlamıyla her birimizin sorumluluğu ayrı ayrı çok büyük ama İstanbul’un sorumluluğu çok büyük. Peki, kime karşı bu sorumluluğumuz? Genellikle kongre ve kurultay süreçleri hep parti içerisinde değerlendirilir. En büyük sorumluluğumuz, İstanbul’da yaşayan 16 milyon yurttaşımıza karşı ve büyük sorumluluğumuz, Türkiye’de yaşayan 86 milyona karşı. Bu anlamıyla bugün ve pazar günleri gerçekleştireceğimiz kurultay, sadece bir genel başkanlık seçimi olmayacak. Sadece bir Parti Meclisi, parti yönetimi seçimi olmayacak. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin 20, 30, 50 yılını etkileyecek bir tarihi dönemeçteyiz. Bu anlamıyla İstanbul’un bu tarihî süreçte tarihî ve siyasî sorumluluğu üstlendiğinin altını çizmek istiyorum.”

“Tüm delegelerimiz değişim tarifi ortaya koydular”

Çelik, İstanbul delegesinde ortaya çıkan değişim fikrine ilişkin de şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul olarak bugün kurultayda bir irade ortaya koyacağız. Bu irade, değişimin iradesi olacak. Peki, bu değişim iradesine nasıl karar verdik? Açık mikrofonla, açık kürsüyle yaptığımız delege toplantısında konuşma yapan tüm delegelerimiz bir değişim tarifi ortaya koydular. Sonrasında il yönetim kurulumuzda kurultay öncesi bir değerlendirme yaptık. Dedik ki yöneticilerimiz kurultay delegesi değil ancak İstanbul’un 40 kişilik yönetiminin düşüncesi ve iradesi bizim için çok önemlidir. Ne düşünüyorsunuz, diye sorduk. İl yönetimi, bir değişim iradesi ortaya koydu. Kurultay delegesi olan ilçe başkanlarımız çeşitli vesilelerle bir araya geldiler. Kurultay delegesi olan ilçe başkanlarımız bir değişim iradesi ortaya koydular.”

“Kurultaydan güçlenerek çıkacağız”

Kurultaydan güçlenerek çıkmanın önemine dikkat çeken Özgür Çelik, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Evet, bir seçim sonrası kriz döneminin içerisindeyiz ancak unutmamak gerekir ki her kriz, kendi içerisinde fırsatlar barındırır. Bu anlamıyla bu kurultaydan güçlenerek doğru bir iradeyle çıkmamız çok önemli. Bu duygu ve düşüncelerle bugün ve pazar günü gerçekleştireceğimiz bu kurultayımızın birlik beraberlik içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Büyük bir nezaketle, büyük bir sağduyuyla bir parti içi demokrasi şölenini hep birlikte gerçekleştirmeyi umut ediyorum.”