Cüneyt Özdemir'den Nagehan Alçı'ya: Anayasa 'yüzde 50'yi geçen cumhurbaşkanı olur' diyor, hiç mızıkçılık yapmayın

Cüneyt Özdemir'den Nagehan Alçı'ya: Anayasa 'yüzde 50'yi geçen cumhurbaşkanı olur' diyor, hiç mızıkçılık yapmayın
Gazeteci Cüneyt Özdemir, HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’nın “Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş ‘50,2’ gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir. Kim kazanırsa kazansın...

Gazeteci Cüneyt Özdemir, HaberTürk yazarı Nagehan Alçı’nın “Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş ‘50,2’ gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir. Kim kazanırsa kazansın netice bu olur. Huzursuz bir ortam doğar” sözlerine tepki gösterdi. Özdemir, "Anayasa 'yüzde 50'yi geçtiğin an cumhurbaşkanı olursun' diyor. Birisi yüzde 50'yi geçti mi, bu iş bitmiştir. Hiç mızıkçılık yapmayın" dedi.

Nagehan Alçı, bugünkü yazısında, "Hiç kimse kendini kandırmasın. Adeta açık hava tımarhanesine dönmüş bu Türkiye ortamında hiçbir yurttaş “50.2” gibi skorlara saygı duymaz, kitlesel protestolar olabilir. Kim kazanırsa kazansın netice bu olur. Huzursuz bir ortam doğar" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Özdemir, "Şimdi yeni bir söylem ortaya atıldı. Sinan Oğan attı ortaya bu söylemi. Nagehan Alçı'da HaberTürk'te bunun üzerinde tepinmiş. Efendim, yüzde 50.2 ile kazanırsa kimse bunu kabul etmezmiş, muhakkak fark olmalıymış... Böyle bir şey uyduruluyor şu anda, yani bir senaryo var. Efendim, yüzde 50.2 birisi alıyor, öbürü de yüzde 49.8 olunca bu kabul edilemezmiş. Böyle bir şey olması, hayatın akışına uygun değil. Anayasa 'yüzde 50'yi geçtiğin an cumhurbaşkanı olursun' diyor. O yüzden şimdi böyle bir şeyi pişirmeye başladılar, tatlı mızıkçılıklar... Kim olursa olsun, birisi yüzde 50'yi geçti mi, bu iş bitmiştir. Hiç mızıkçılık yapmayın" dedi.

TIKLAYIN - Nagehan Alçı: Kimse 50,2 gibi skorlara saygı duymaz, huzursuz bir ortam doğar

TIKLAYIN - Gazeteci Murat Yetkin'den Nagehan Alçı'ya "seçim" tepkisi