Demirtaş'tan, danışmanına destek mesajı

Demirtaş'tan, danışmanına destek mesajı
Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’dan, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Adayı Ferhat Kabaiş’e destek...

Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’dan, Yeşil Sol Parti Adana Milletvekili Adayı Ferhat Kabaiş’e destek mesajı geldi.

Uzun yıllar boyunca Demirtaş’ın aktif danışmanlık görevini yürüten Ferhat Kabaiş, mesajı Twitter hesabından paylaştı.

Demirtaş’ın el yazısıyla, Adana seçmenlerine hitaben yazılmış olan mesaj şöyle: "Merhaba değerli kardeşlerim, hepinizi yürekten selamlıyoruz. Bu zulüm yıllarını içeride dışarıda hep beraber direnerek geçirdik ve inşallah artık özgürlüğün kapısını araladık. Bu seçimde Adana’da tarih yazacağınıza inanıyoruz. Tüm adaylarımız gibi değerli Ferhat Vekilimizi de önce Allah’a sonra size emanet ediyoruz.

Seçim gecesi Adana’nın sandık sonuçlarının göğsünüzü kabartıp hücremizi aydınlatacağından şüphemiz yoktur. Hepinize kolaylıklar, başarılar dilerken bir kez daha içten, sıcak selam, sevgilerimizi gönderiyoruz.

An serkeftin an serkeftin. (Ya kazanacağız ya kazanacağız.)

Selahattin Demirtaş

Selçuk Mızraklı

Edirne Cezaevi"

Ferhat Kabaiş kimdir?

14 Mayıs milletvekili seçimlerinde Yeşil Sol Parti’den Adana ikinci sıra milletvekili adayı olan Ferhat Kabaiş, 1981 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlkokulu ve liseyi Adana’da okudu. Adana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezun olarak Diyarbakır ve Adana köylerinde öğretmenlik yaptı.

Ferhat Kabaiş, 2012 yılından 2015 yılına kadar, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde çalışma yürüten Anayasa Uzlaşma Komisyonunda görev yaptı. Daha sonra, önceki dönem HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yakın danışmanı olarak aktif görev yürüttü.

2018 yılında danışmanlık görevinden ayrılan Ferhat Kabaiş, öğretmenlik görevinde dönerek, adaylık için istifa ettiği zamana kadar Ankara ve Adana’da öğretmenlik yaptı. Ferhat Kabaiş, bir kız çocuk babasıdır. Eşini, bir yıl önce kanser nedeniyle kaybetti.