Deprem bilimci Görür: İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmek demek

Deprem bilimci Görür: İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmek demek
Prof. Görür, katıldığı bir televizyon programında İstanbul'da deprem olmayacağını öne süre Prof. Üşümzesoy'a yanıt verdi: "“İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmek demek"TV 100’de Candaş...

Prof. Görür, katıldığı bir televizyon programında İstanbul'da deprem olmayacağını öne süre Prof. Üşümzesoy'a yanıt verdi: "“İstanbul’da deprem olmayacak demek büyük bir vebalin altına girmek demek"

TV 100’de Candaş Tolga Işık’ın “Az Önce Konuştum” isimli programına konuk olan deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "İstanbul’da büyük bir deprem olmayacak" diyen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'a şöyle seslendi:

“İstanbul’da deprem olmayacak demek -kimseyi suçlamak istemiyorum ama- büyük bir vebalin altına girmek demektir. Milyonlarca insanın can güvenliği konusunda bu kadar sorumsuz, bu kadar bilgiye dayanmadan beyanat vermek yarın deprem olduğu zaman ölecek binlerce insanın günahını yüklenmek demektir.”

"Yukarıda Allah, aşağıda sizin sayenizde yaşıyoruz”

Malatyalı yurttaşların kendisine depremle ilgili uyarıları için teşekkür ettiğini anlattı. Kentin Doğanşehir ilçesine bağlı Erkenek Mahallesi’nde yaşayan yurttaşların kendisine video çekip gönderdiklerini, “Biz bugün yaşıyorsak yukarıda Allah, aşağıda sizin sayenizde yaşıyoruz” diyerek teşekkür ettiklerini aktardı. Prof. Görür, Erkeneklilerin depremi öngördüğünde kendisine kızdıklarını, şimdi “Allah razı olsun” dediklerini kaydetti.