Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan ülke ekonomisine katkı mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan ülke ekonomisine katkı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kayseri'de Organize Sanayi Bölgesi Fevzi Mercan Camisi'ndeki cuma namazının ardından İncesu ilçesinde, 1410 caminin elektriğini karşılayacak, Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin açılışına...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kayseri'de Organize Sanayi Bölgesi Fevzi Mercan Camisi'ndeki cuma namazının ardından İncesu ilçesinde, 1410 caminin elektriğini karşılayacak, Güneş Enerji Santrali (GES) projesinin açılışına katıldı. Erbaş, "El birliğiyle ülke ekonomisine katkı da sağlayarak ülkemizin bütün şehirlerinde yenilenebilir enerji, GES, gerekirse RES, yani rüzgar enerji sistemi yapacağız" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023’ün ilk yarısında rekor harcamaya imza atmıştı. Diyanet, ocak-haziran 2022’de 9,8 milyar TL, ocak-haziran 2023 arasında ise 19 milyar 693 milyon TL harcadı.

TIKLAYIN: Diyanet birçok idare bütçesini geride bıraktı: Yılın ilk 6 ayında 20 milyar lira harcadı

Erbaş'a Vali Gökmen Çiçek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Nevzat Şatıroğlu, Eski Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, iş insanı Ahmet Seferoğlu, İl temsilcileri ve vatandaşlar eşlik etti. Erbaş, Camilerin ve Kuran kurslarının enerjilerinin karşılanması için GES sisteminin Türkiye geneline yayılması gerektiğini söyleyerek şunları ifade etti: 

"Bizim medeniyetimiz hayır, vakıf, iyilik medeniyeti. Kur'an-ı Kerim'de Allah iyileri sever, iyilik yapanları sever diye onlarca ayeti kerime var. Nerede mazlum, mağdur, muhtaç varsa ecdadımız dünyanın farklı noktalarına gitmiş. Yapmış olduğumuz hayırlarla, aldığımız dualar bizi ayakta tutuyor asırlardan beri. Hiçbir zaman devletsiz kalmamamızın hep bağımsızlığımızın muhafaza etmemizin arka planında yaptığımız hayırlarla, aldığımız dualar yatıyor. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım. İşte 6 Şubat depreminde sadece deprem bölgelerine ülkemizin her köşesinden insanlar koşmadı. Dünyanın her yerinden insanlar koştu. Ne verirsen elinle o gider seninle. Biz ecdadımızdan aldığımız o mirasla nerede mazlum mağdur... Hep mazlumun yanında yer alışımız, hep zalimin karşısında yer alışımızın dualarıyla ayaktayız. Elhamdülillah. O yüzden inşallah hem Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler hem hayır sahipleri kardeşlerimiz el birliğiyle ülke ekonomisine katkı da sağlayarak ülkemizin bütün şehirlerinde yenilenebilir enerji, GES, gerekirse RES, yani rüzgar enerji sistemi. Bunları yaparak bütün camilerimizin, Kuran kurslarımızın enerjisini karşılama noktasında kararlıyız. Bu konuda bütün müftülerimizi talimatlandırdık" dedi.