Diyarbakır'da "Barış yemeği"nde silahlı kavga: 1 ölü, 3'ü ağır 11 yaralı

Diyarbakır'da "Barış yemeği"nde silahlı kavga: 1 ölü, 3'ü ağır 11 yaralı
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde çıkan silahlı kavgada 1 ölü, 3'ü ağır 11 yaralı olduğu bildirildi.Uzun namlulu silahların da kullanıldığı kavga 20 Ağustos’ta Bismil ilçesi Tekel Mahallesi’nde meydana geldi. İhbarla...

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde çıkan silahlı kavgada 1 ölü, 3'ü ağır 11 yaralı olduğu bildirildi.

Uzun namlulu silahların da kullanıldığı kavga 20 Ağustos’ta Bismil ilçesi Tekel Mahallesi’nde meydana geldi. İhbarla olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Polis, sokağa güvenlik şeridi çekerek giriş ve çıkışlara kapattı. İlk gün 1’i ağır olmak üzere 6 kişi yaralandı ancak hastaneye kaldırılan ağır yaralılardan bir kişi vefat etti.

Yaralıların tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde güvenlik tedbiri alınırken, kavgaya ilişkin yeni detaylar da gün yüzüne çıktı. İki aile arasında 'kız kaçırma' meselesi nedeniyle başlayan husumetin bitmesi için barış yemeği düzenlendiği, ancak yemekte bir araya gelen tarafların tartışmaya başlamasıyla kavga çıktığı öğrenildi.

Sokaktaki evlere ve araçlara kurşunların isabet ettiği olayla ilgili soruşturma başlatılırken polis, bazı şüphelileri gözaltına aldı. (DHA)