Emekliye 3. bayram ikramiyesi yolda

Emekliye 3. bayram ikramiyesi yolda
Çoğunluğu, 7 bin 500 lira aylıkla hayat pahalılığına karşı mücadele veren emekliler, hükümetten gelecek yeni bir zam haberini bekliyorlar. İktidar, emekliye zamma ilişkin yıl sonunu işaret ederken 3. bayram ikramiyesini gündemine...

Çoğunluğu, 7 bin 500 lira aylıkla hayat pahalılığına karşı mücadele veren emekliler, hükümetten gelecek yeni bir zam haberini bekliyorlar. İktidar, emekliye zamma ilişkin yıl sonunu işaret ederken 3. bayram ikramiyesini gündemine aldı.

Ağustos ayında toplu sözleşme görüşmelerinin ve zammının kesinleşmesi sonrası, emekliye ek zam düzenlemesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalara başlayacak.

Sabah'ta yer alan habere göre ekim ayında TBMM'nin açılmasıyla beraber emekli zammı düzenlemesi ve 100. yıla özel bir defaya mahsus olarak emekli ikramiyesi masaya gelecek.

Düzenlemelerin 15 milyonu aşkın vatandaşı ilgilendirmesi nedeniyle hummalı bir bütçe çalışması gerçekleştirilecek.

Bakan Şimşek açıkladı

Yeni dönemde ücret artışları hedef enflasyona göre yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, maaş artışlarına ilişkin, "Bundan sonra ücret düzenlemeleri hedef enflasyona göre yapılacak. Ama çalışanlar, hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmeyecek. Dar gelirli kesimlerin alım gücünün kalıcı bir şekilde artırılmasının bir tek yolu var. O da enflasyonu düşük tek hanelere indirmekle olur" dedi.

Emekliye 100. yıla özel Cumhuriyet Bayramı emekli ikramiyesi ödenmesi de gündeme geldi. Emekli maaşları ve ikramiye için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarını hazırlık yapıyor.

Bilindiği üzere her yıl emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyesi alıyor. Cumhuriyetin 100. yılına özel bir kereye mahsus olmak üzere ödenecek 3. bayram ikramiyesi konusunda 5.000 TL rakamı öne çıkarken son kararı Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.