Erol Evgin: Bütün bu öfkenin, kızgınlığın altında yatan eğitim eksikliği

Erol Evgin: Bütün bu öfkenin, kızgınlığın altında yatan eğitim eksikliği
Sanatçı Erol Evgin, “Ülkemizde yaşanan olumsuzluklar hepimizi çok kötü etkiliyor, bunların bir an önce sona ermesini çok istiyoruz, bir kavga ortamı var Türkiye'de, siyasette özellikle, tabii ki siyasette başlayan, sonra her...

Sanatçı Erol Evgin, “Ülkemizde yaşanan olumsuzluklar hepimizi çok kötü etkiliyor, bunların bir an önce sona ermesini çok istiyoruz, bir kavga ortamı var Türkiye'de, siyasette özellikle, tabii ki siyasette başlayan, sonra her yere sirayet eden bir bağırma çağırma ortamı var” diyerek sitem etti.

Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorularını yanıtlayan Evgin, “Bütün bu öfkenin, kızgınlığın altında yatan eğitim eksikliği diye düşünüyorum” dedi.

“Sağlıklı toplum için birinci öncelik çağdaş eğitimdir, okuyan ve okuduğunu anlayan, düşüncelerini ifade edebilen, yazabilen ve tartışan, birbiriyle anlaşabilen bir toplum ancak ve ancak eğitimle olur” diyen Evgin sözlerine şöyle devam etti:

“Hani diyorlar ya ‘Türkiye'nin sorunu şu, bu’ diye, evet birçok sorun var ama bence uzun vadede en büyük sorunu ‘çağdaş eğitim eksikliği’. Toplumda öfke ve şiddet hakim, oysa öfke kontrolü ancak mantıklı düşünme, akıl yürütmeyle yani eğitimle sağlanır. Çevre ve doğa bilincinin oluşması eğitimle sağlanır, insana, hayvana, doğaya saygı eğitimle olur. Ağaç katliamları, orman yangınları içimizi sızlattı, doğayı ve ormanları korumak da eğitimle olur. Yani eğitimle her şey çözülür diye düşünüyorum. Biz de aile içinde sorunlarımızı uzlaşarak, anlaşarak, sakin bir dille birbirimize anlatıp paylaşarak çözmeye çalışırız, bugüne kadar da çözdük çok şükür.”

“BİNANIN KOLONUNU KESEN İNSANIN BEYNİNİN İÇİNDE NE OLDUĞUNU MERAK EDİYORUM”

Evgin, “Türkiye'ye baktığınızda sizi en çok üzen bu öfke havası mı? Çünkü eğitimli insanların da çoğu fazlasıyla öfkeli burada. Orman yangınlarında, diğer doğal afetlerde hep geç kalmamız, son depremlerdeki ihmaller, büyük can kaybı olması sanatçıları da çok etkiledi” sorusuna, “Bunların da temelinde eğitim yatıyor, binalarda kolon kesmek nasıl bir anlayıştır? O kolon kesen insanın beyninin içinde ne olduğunu çok merak ediyorum” diyerek yanıt verdi.