Alibeyköy’de İETT şoförü darp edildi: ''Beni darp etti ve 155’i aramamı söyledi''

Alibeyköy’de İETT şoförü darp edildi: ''Beni darp etti ve 155’i aramamı söyledi''
İstanbul Alibeyköy’de sivil polis olduğu iddia edilen kişi, yolculara ters cevap verdiği gerekçesiyle otobüs şoförünü darp etti. Yaşanan olayın ardından otobüs şoförü açıklamada bulunarak ''Beni darp etti ve 155’i aramamı...

İstanbul Alibeyköy’de sivil polis olduğu iddia edilen kişi, yolculara ters cevap verdiği gerekçesiyle otobüs şoförünü darp etti. Yaşanan olayın ardından otobüs şoförü açıklamada bulunarak ''Beni darp etti ve 155’i aramamı söyledi'' dedi.

Alibeyköy’da dün meydana gelen olayda iddiaya göre, iki kadın İETT otobüsüne bindi. Kadın yolcu, şoföre “Düz mü gideceksin, yamuk mu?” ifadesiyle soru sordu. Otobüs şoförü, “Bu eğri gitmez doğru gider” dedi.

Otobüste bulunan ve sivil polis olduğu iddia edilen bir kişi ise verdiği cevap nedeniyle şoförle tartıştı. Tartışmanın ilerlediği dakikalarda ise polis otobüs şoförüne saldırdı. Otobüste bulunan diğer yolcular polisi engellemeye çalıştı. Olay anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde şoför kendisini elleriyle korumaya çalıştı, diğer yolcular araya girerek kavgayı engelledi. Ardından otobüste bulunan yolcular, polisi indirdi.

Darp edilen İETT otobüsü şoförü, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Şoför, "Duraktan 6.35’te kalkış yaptım. 6.50 civarlarında arabama bir yolcu bindi. Bir tane kız ve annesi bindi. Kız bana 'eğri mi gider, doğru mu gider' şeklinde bir soru yöneltti. Ben de 'bu eğri gitmez doğru gider' dedim. Bu arada bir kişi bana 'sen nasıl konuşuyorsun' dedi. 'Hanımefendi bir soru sordu bana cevap verdim' dedim. Bana 'sen bu şekilde konuşamazsın, seni öldürürüm. Senin kafana sıkarım' dedikten sonra saldırmaya başladı. Beni darp etti ve 155’i aramamı söyledi. Ben de aradım." dedi.