Fatih'te "biber gazı" tartışmasında iki kişiyi öldüren saldırgan: Denemek için sıkmıştım

Fatih'te "biber gazı" tartışmasında iki kişiyi öldüren saldırgan: Denemek için sıkmıştım
İstanbul Fatih'te biber gazı sıkma tartışmasının ardından yaşanan 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmada gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Pompalı tüfekle ateş açarak 2...

İstanbul Fatih'te biber gazı sıkma tartışmasının ardından yaşanan 2 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmada gözaltına alınan 3 şüpheli adliyeye sevk edildi. Pompalı tüfekle ateş açarak 2 kişiyi öldürdüğü iddia edilen şüpheli Özcan K. ifadesinde  “Ben denemek için biber gazı sıkmıştım. Hepsi benim üzerime çullanıp dövdüler. Kendime yediremedim" dedi.

Fatih'te Nişanca mahallesi'ndeki Molla Taşı caddesi üzerinde 8 Haziran saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda pompalı tüfekle olay yerine gelen bir kişi ateş açmış, o sırada sokakta bulunanların da karşılık vermesiyle olay silahlı çatışmaya dönmüştü. Çıkan olayda Beşir Avşar (37) ile Harun Kaya (25) vurularak hayatını kaybederken, o sırada sokakta bulunan Ahmet Nazarov ile Gül Cemal Orazma çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, silahlı çatışmada silahı ateşleyen kişi ile ölen kişiler arasında biber gazı sıkma yüzünden tartışma yaşandığı, şüphelinin bu tartışmadan 1 saat sonra olayı gerçekleştirdiği belirlendi. Olay yerine yakın bir yerde otel işletmeciliği yapan şüpheli Özcan K. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Cinayet Büro Amirliğinde olayla ilgili ifade veren Özcan K. çalıştırdığı otelin resepsiyonuna bırakmak için aldığı biber gazlarını denemek için sıktığını söyleyerek “Ben biber gazlarını sıkarken hepsi birden üzerime çullandılar. Beni dövdüler. Ben de bu durumu kendime yediremedim" dedi.Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan Özcan K., silahlı çatışma olayına karışan G.K. ve M.A. ile birlikte adliye sevk edildi. Şüphelilerle birlikte ele geçirilen iki pompalı tüfek ile bir ruhsatsız tabancanın incelemesi sürüyor.  (DHA)