Fehmi Koru: Yeni ders yılı başlıyor; CB Erdoğan’ı dinleyip üç çocuk sahibi olanlar kara kara düşünüyor…

Fehmi Koru: Yeni ders yılı başlıyor; CB Erdoğan’ı dinleyip üç çocuk sahibi olanlar kara kara düşünüyor…
Gazeteci Fehmi Koru bugün yayımlanan yazısında, yeni eğtim yılının başlamasıı kaleme aldı. Koru, “Şimdi velilerde ciddi bir telaş gözleniyor. Hemen her aile çocuğunu bir özel okula yazdırma telaşında. Evvelce büyük illerimizde...

Gazeteci Fehmi Koru bugün yayımlanan yazısında, yeni eğtim yılının başlamasıı kaleme aldı. Koru, “Şimdi velilerde ciddi bir telaş gözleniyor. Hemen her aile çocuğunu bir özel okula yazdırma telaşında. Evvelce büyük illerimizde bile özel okul sınırlı sayıdaydı ve oralara genellikle zengin ailelerin çocukları giderdi.  Günümüzde hemen herkes imkanlarını da zorlayarak çocuğunu bir özel okula göndermenin peşinde. Neden? İlk cevap, devlet okullarının kalitesizliği oluyor.” Yorumunu yaptı.

Koru yazısında şunları yazdı:

“Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hükümet sorumluluğunu üstlendiği ilk günden başlayarak, törenlerine katıldığı nikahlarda yeni evlenen çiftlere ‘en az üç çocuk’ tavsiyesinde bulunmaktaydı.

Tavsiyesini dinleyenlerin çocukları değişik seviyelerde eğitim hayatının içindeler.

Üç çocuklu bir ailenin onları özel okullara göndermek için harcamaları gerekecek miktar imkanlarının çok üzerinde.

Zannediyorum, yeni kurulan ailelerde genç evliler, muhtemel masrafları düşünerek, o tür tavsiyelere fazla kulak vermiyorlardır.

Galiba Cumhurbaşkanı Erdoğan da, ya eskisi kadar çok sayıda nikaha katılmıyor ya da katılsa bile eski tavsiye ve temennisini pek tekrarlamıyor.

Bir çocuğun aylık özel okul ve servis masrafı 15-20 bin TL civarında; üç çocuklu bir ailenin eğitim masrafını varın siz hesap edin.”

Fehmi Koru yazısının devamında ise AKP iktidarının eğtim politikasını eleştrerek “Gelecek nesillerin vebali onun üzerinde.” Dedi:

"Ak Parti iktidarda 22. yılını sürdürüyor. Hükümetler değiştikçe bakanlar da değişti, ama bakanı en çok değişen milli eğitim bakanlığı oldu. Artık bu yüzden midir, bilinmez, en fazla şikayet alınan konu da, eğitim.

Okul sahipleri bile bakan olarak denendi, ancak kötü gidiş durdurulamadığı gibi, devlet okullarının eğitim seviyesi 20 yıl öncesinden daha iyi değil.

Yeni bakan eğitim alanından. Üniversite hocası -rektör- ancak öğretmenlik deneyimi de var. Daha önce aynı bakanlıkta müsteşarlık görevinde bulunduğu için öğretmen-öğrenci eksenindeki sorunları biliyor olmalı.

Başka her şeyi bir yana bırakıp, devletin her seviyedeki eğitim kurumlarını özellerin üzerine çıkartmanın yollarını arayıp bulmalı.

Gelecek nesillerin vebali onun üzerinde."