Halk TV kimin? 

Halk TV kimin? 
CHP tarafından feshedilen sözleşmenin ardından gündeme gelen Halk TV'nin kimin olduğu merak konusu oldu. Peki Halk TV kimin? Halk TV son zamanlarda popülerliği daha çok muhalifler arasında yükselen bir kanal olmakla birlikte geçmişi...

CHP tarafından feshedilen sözleşmenin ardından gündeme gelen Halk TV'nin kimin olduğu merak konusu oldu. Peki Halk TV kimin?

Halk TV son zamanlarda popülerliği daha çok muhalifler arasında yükselen bir kanal olmakla birlikte geçmişi eskilere dayanmaktadır. Kanalın ilk olarak 10 Ocak 2005 tarihinde kurulduğu bilinmektedir. Ancak zaman zaman düştüğü mali bunalımlar kanalın sürekli yayın araları vermesine ve bazı dönemlerde borçlarından dolayı Digitürk gibi platformalardan yayınının kaldırılmasına neden olmuştur. Kanal bu esnada çok büyük bir izleyici kitlesini de kaybetmiştir. 

2005 yılında kurulan Halk TV, 2 Şubat 2011 tarihinde kapatıldı. 15 gün süren yayın aksaması tekrar 18 Şubat 2011’de kaldığı yerden devam etmiştir. Öte yandan kurulduğu günden beri dalgalı bir yayın akışına sahip olan kanal bu defa maddi imkansızlıklarla boğuşmaya başlamış ve biriken borçları sebebiyle 31 Temmuz 2012 tarihinde Digiturk kanalları listesinden çıkarılmıştı. Borcu kısa süre sonra ödenen Halk TV yayın hayatına 18 Şubat 2013’ten bu yanan Digiturk'ten devam ettirmektedir.

Kanalın  CHP yönetimine ait olduğu zaman zaman iddia edilsede sahipleri arasında en çok ismi zikredilen kişi Cumhuriyet Halk Partisi eski genel Başkanı Deniz Baykal'dır. 2020 yılının başlarında Halk TV'nin satıldığı haberleri gelmeye başladı. İlk başlarda kanalın satıldığına yönelik iddialar yalanlansa da sonradan kanalın satıldığı kesinleşti. Kanal, aslen Sivaslı olan Cafer Mahiroğlu isimli işadamı tarafından satın alındı.