Hasan Cemal: "Yetmez ama evet"ten neden pişman olayım?

Hasan Cemal: "Yetmez ama evet"ten neden pişman olayım?
Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Hasan Cemal, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katıldı. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Cemal, 2010'da yapılan referandum için "yetmez ama evet" demekten pişman...

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Adayı Hasan Cemal, Habertürk TV'de Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katıldı. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Cemal, 2010'da yapılan referandum için "yetmez ama evet" demekten pişman olup olmadığıyla ilgili soruya, "Neden pişman olayım? Yetmez ama evetçilerin sayısı kaç? Biz mi getirdik Erdoğan'ı iktidara?" diye karşılık verdi.

Cemal, şu ifadeleri kullandı:

Yetmez ama evet"ten neden pişman olayım?

Bir defa eleştiri hakkı kutsaldır. Demokrasi var diyorsak, her Allah'ın günü yazı yazan insanlar olarak eleştirildik. Yetmez ama evet konusunda bana yöneltilen eleştirileri saygıyla karşılıyorum. Bazıları kampanya halinde bir kişilik katline dönüştü. Kötü niyetli yapıldı. Ben de onlara dönüp "siz de darbecisiniz" diyorum. Bana bu kadar şey yapanları darbecilikle suçluyorum.

O Anayasa değişikliği önce Venedik Komisyonu'na gönderildi. AB ve Avrupa Konseyi kendisine gelen her şeye demokrasiye uygun mu, değil mi diye bakan yer. Kendilerine gelince "evet bu bizim ilkelerimize uygundur" dedi. Bu değişlik HSK'nın seçmen tabanını genişletiyordu. Bunu görünce yeterli değil ama "evet" dedim. Bu çıktıktan sonra bu teklif Anayasa Mahkemesi'ne götürüldü. AYM çok kritik hükmü iptal etti. Bu teklifin demokratik özelliği çok büyük darbe aldı. HSK'yı Fetullahçılar ve başkaları dolduruldu.

Yetmez ama evetçilerin sayısı kaç? Biz mi getirdik Erdoğan'ı iktidara? Hayır. Benim gibi bazı yazarlar, gazeteciler Erdoğan'ı 2010'dan sonra en sert eleştirenlerin arasında yer aldı. Sabah akşam bunu söyleyenleri ben de onları demokrasinin oy tabanının genişletilmesine karşı çıkan genellikle darbecilikle suçluyorum.