İBB Trafik ve Ulaşım Komisyonu üyesi Sarı’dan bayram öncesi sürücülere uyarı

İBB Trafik ve Ulaşım Komisyonu üyesi Sarı’dan bayram öncesi sürücülere uyarı
Yılda ortalama 1,5 milyon trafik kazası gerçekleştiğini belirten İBB Trafik ve Ulaşım Komisyonu üyesi Dr. Suat Sarı, Ramazan Bayramı’nda yolda olacak sürücüleri nelere dikkat etmeleri konusunda uyardı.İstanbul Büyükşehir...

Yılda ortalama 1,5 milyon trafik kazası gerçekleştiğini belirten İBB Trafik ve Ulaşım Komisyonu üyesi Dr. Suat Sarı, Ramazan Bayramı’nda yolda olacak sürücüleri nelere dikkat etmeleri konusunda uyardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi ve İBB Trafik ve Ulaşım Komisyonu üyesi Dr. Suat Sarı, Ramazan Bayramı’nda yolda olacak sürücülere çeşitli uyarılarda bulundu.

Sarı, yıl boyunca ortalama 1,5 milyon trafik kazasının olduğunu hatırlatarak, bu kazalarda 300 bin kişinin yaralandığı ve 5 bin kişinin de yaşamını yitirdiğini belirterek, sürücülere şu önerileri sıraladı:

"Bayramda gündüz araç kullanılmasına özen gösterilmelidir.

Yola çıkarken ağır yemekler yenmemeli, sulu gıdalar, tercih edilmelidir.

Araç kullanırken bir şeyler atıştırmamalı, yola çıkarken ve mola yerlerinde uyku getirecek içecekler alınmamalıdır. Molalarda çay, kahve ve limonata   tercih edilmelidir.

200 /250 km de bir veya en fazla 3 saat araç sürüşü sonrası, kesinlikle dinlenme ve ihtiyaç molası verilmelidir.    

Sürücüler kullandıkları ilaçların uyku getirme ve konsantrasyon bozma özellikleri olup olmadığını incelemelidir.               

10 yaşından küçük çocuklarınızı mutlaka arka koltuğa oturtunuz ve emniyet kemerlerini bağlayınız. Çocuklar için mutlaka oto koltuğu kullanınız.

Sürücü ve ön koltukta oturanlar dahil mutlaka emniyet kemerini takınız ve diğer yolcular da dahil olmak üzere asla cep telefonu kullanmayınız.

Takip mesafeniz hızınızın yarısı kadar olmalıdır. 100 km hızda, öndeki araç ile50 km mesafe bırakmalısınız.

Bayram tatiline giderken araç bakımları yapılmalı, lastik basınçları kontrol edilmeli. Yolcu ve yük miktarı araç ruhsatındaki değerleri geçmemeli, emniyet kemeri mutlaka takılmalı, bagajdaki yük sabitlenmelidir."