İlay Aksoy bakan Yerlikaya’ya sordu: Terörle ilişkili kaç kişi öğrenci oturma izni aldı?

İlay Aksoy bakan Yerlikaya’ya sordu: Terörle ilişkili kaç kişi öğrenci oturma izni aldı?
Gazete Pencere Haber MerkeziDemokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya “Terörle ilişkisi olan kaç kişi öğrenci oturma izniyle ülkemizde barınıyor?”...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya “Terörle ilişkisi olan kaç kişi öğrenci oturma izniyle ülkemizde barınıyor?” diye sordu.

Türkiye’de kalabilmek için özel üniversitelere ya da meslek yüksek okullarına kayıt yaptırıldığını belirten Aksoy “Öğrenci Oturma İzni” olarak kalanların diploma notlarının artık Göç İdaresi tarafından görülmediğini söyledi.

Aksoy’un Twitter (X) hesabından paylaşımı şöyle:

“Ülkemizde kalmayı hak etmeyen bir çok yabancı, turist vizesi alamayınca herhangi bir apartman üniversitesine ya da meslek yüksek okuluna kayıt yaptırıp “ÖĞRENCİ OTURMA İZNİ” alarak ülkemizde kalma yolunu bulmuş.

İşin en acı tarafı ise eskiden bu öğrenciler gerçek mi diye düzenli olarak diploma notları kontrol edilirken şu an Göç İdaresi sistemden notlarını göremiyor.

  1. Göç idaresi neden göremiyor?
  2. Verilen izinleri nasıl denetliyorsunuz?
  3. Sistemdeki boşluğu yakalayan yabancılara karşı neden Türkiye Cumhuriyeti tedbir almıyor?
  4. Terörle ilişkisi olan kaç kişi öğrenci oturuma izniyle ülkemizde barınıyor?”