İYİ Parti'den Erdoğan’ın adaylığına itiraz

İYİ Parti'den Erdoğan’ın adaylığına itiraz
İYİ Parti, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasına itiraz edeceklerini açıkladı.İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında...

İYİ Parti, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üçüncü kez cumhurbaşkanı adayı olmasına itiraz edeceklerini açıkladı.

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Biz İYİ Parti olarak bu konuda baştan bu yana netiz. Hiçbir şekilde hiçbir rakibimizden ne çekiniyoruz ne de korkuyoruz. Sandıkta karşımıza çıkan kim olursa olsun, milletimizin desteğini alarak bu başarıyı gerçekleştireceğiz" diyen Zorlu, şunları kaydetti:

1982 Anayasası’nın ilk hâlinde düzenleme ile 2007 ve 2017 yıllarındaki düzenlemelere dikkat çeken Zorlu, "Bir kimse iki defa Cumhurbaşkanı seçilemez. Yine Cumhurbaşkanlığı Seçim Kanunu’nda da “Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir.” hükmü yer almıştır. Anayasa yapıcı irade, bu maddeyi değiştirmemek yönünde tercih kullanarak, bunun tartışmaya açık olmadığını ortaya koymuştur.

Bu sorumluluğumuzun bir gereği olarak önümüzdeki saatler içerisinde partimizin genel sekreteri Sayın Uğur Poyraz, kapsamlı itirazımızı da ortaya koyan bir dilekçe ile YSK'ya başvuracak. Sonucu elbette hepimizi bağlar. Bu sonuca ilişkin olarak da yarışa devam edeceğiz. Bu yarışın galibi de biz olacağız. Milletimizin kafasını karıştırabilecek, bu seçime meşruiyet sorunu yaratmaması adına bu başvuruyu yapıyoruz.