Kapıda vize dönemi başlıyor: Yunanistan'a gidilebilecek 10 ada

Kapıda vize dönemi başlıyor: Yunanistan'a gidilebilecek 10 ada
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. İki lider arasındaki görüşme sonraso 'kapıda vize' uygulamasının...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türklere 7 günlük turist vizesi sağlanacağını söyledi. İki lider arasındaki görüşme sonraso 'kapıda vize' uygulamasının hangi adaları kapsadığı ise merak konusu oldu. İşte Yunanistan'a kapıda vize alarak gidilebilecek 10 ada…

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Miçotakis, 6 yıl aradan sonra Atina'da bir araya geldi.

İkili görüşmenin ardından Yunanistan'ın Türk vatandaşlarına Ege'deki 10 ada için 7 günlük turist vizesi vereceği bildirildi.

Açıklamayı Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis yaptı. Yunan Başbakan Türk öğrencilerle Avrupalı öğrenciler arasında daha yakın işbirliği sağlanması için vizeden muafiyesi meselesini ele aldıklarını söyledi.

Yunan adalarına kapıda vize konusu için ise Miçotakis, "Doğu Ege'de yıl boyunca 7 gün süre ile vizeden muaf tutularak Türk vatandaşlarının Doğu Ege adalarını ziyareti serbestisini ele aldık." diye konuştu.

İşte kapıda vize alarak Yunanistan'da ziyaret edilmesi beklenen 10 ada şu şekilde;

  1. Sakız Adası

2.Midilli Adası

3. Rodos Adası

4. Kalimnos Adası

5. Kos Adası

6. Patmos Adası

7. Samos Adası

8. Leros Adası

9. Meis Adası

10. Simi Adası