Kayseri'de çöp konteynerinde bulunan ölü bebeğin annesi tutuklandı

Kayseri'de çöp konteynerinde bulunan ölü bebeğin annesi tutuklandı
Kayseri'de, çöp konteynerinde bulunan yeni doğmuş ölü bebeğin annesi olduğu belirlenen 32 yaşındaki kadın yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.Olay,...

Kayseri'de, çöp konteynerinde bulunan yeni doğmuş ölü bebeğin annesi olduğu belirlenen 32 yaşındaki kadın yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, "kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Olay, 2 gün önce sabah saat 07.30 sıralarında, Melikgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi'nde meydana geldi. Konteynere çöp atmaya gelen kişiler, hareketsiz halde yatan bir bebek buldu. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, havluya sarılmış olan bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi. Yeni doğduğu tespit edilen bebeğin cenazesi, otopsisi yapılmak üzere Kayseri Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

Talihsiz bebek evde ölü doğdu

Polis, bebeğin ailesini bulmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda 750 hamile ve yeni doğum yapmış kişilerin kayıtları çıkarılarak sorgulandı. Bölgede, 550 saatlik güvenlik kamera görüntülerini inceleyen polis ekipleri, şüphelinin 15 gün önce bir markete hamile olarak geldiğini, bebeğin konteynerde bulunmasından 1 gün sonra aynı markete karnında şişlik ve yanında bebek olmadan tekrar geldiğini tespit etti.

Bunun üzerine şüpheli, adresine düzenlenen operasyonla yakalandı. Emniyetteki ifadesinde, 10 ay önce sosyal medyada tanıştığı bir kişiden hamile kaldığını ve evde ölü olarak doğurduğunu belirttiği bebeğini çöp konteynerine bıraktığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, "kasten öldürme" suçundan çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. (DHA)