Kazı başkanı "bayraklı" video paylaştı, tepki gösterenleri hedef aldı: Hocalarımızı PKK sempatizanlığıyla suçlayarak böyle bir açıklama yapıyor, çok üzücü

Kazı başkanı "bayraklı" video paylaştı, tepki gösterenleri hedef aldı: Hocalarımızı PKK sempatizanlığıyla suçlayarak böyle bir açıklama yapıyor, çok üzücü
6 Şubat depremleri sonrası Hatay'a Afet Bölgesi Kazı Başkanı olarak atanan ve AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen akademisyen Muhammet Arslan, kendisini eleştirenleri hedef gösterdi.6 Şubat 2023’de Maraş merkezli gerçekleşen...

6 Şubat depremleri sonrası Hatay'a Afet Bölgesi Kazı Başkanı olarak atanan ve AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen akademisyen Muhammet Arslan, kendisini eleştirenleri hedef gösterdi.

6 Şubat 2023’de Maraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremde on binlerce insan ve hayvanın yanı sıra tarihi doku da zarar gördü. Çöken binlerce yapı arasında korunması gereken kültür varlığı statüsünde birçok yapı bulunurken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bölgede Afet Bölgesi Kazı Başkanlığı oluşturuldu.

Bölgede oluşturulan Afet Kazı Başkanlığı'na AK Parti'ye yakınlığı ile bilinen Kars Kafkas Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Muhammet Arslan getirildi. Uzun yıllar çeşitli kazı alanlarında görev yapan arkeologlar, Arslan'ın atanmasına tepki gösterdi. 

‘Hocalarımızı PKK Sempatizanlığıyla Suçlaması Çok Üzücü’

Sosyal medya üzerinden tarihi kalıntılar üzerine bayrak astığı fotoğrafları paylaşan Muhammet Arslan, kendisinin kazı başkanı olarak atanmasına tepki gösterenleri hedef aldı. Aslan, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Erkan! Şan ve şerefle 959. Yılımıza girdik, sana Elif’le iyi seyirler diliyorum. Sesi sonuna kadar açmayı unutma” ifadelerini kullandı.

Arkeofili ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında Muhammed Aslan’ın paylaşımını alıntılayarak şu ifadelere yer verdi: “Ermenilerden Bizanslılara, Selçuklulardan Gürcülere ve Osmanlılara kadar birçok kültürün izlerini bulabileceğimiz Ani Örenyeri'nin kazı başkanı, meslektaşlarımız ve hocalarımızı PKK sempatizanlığıyla suçlayarak böyle bir açıklama yapıyor. Çok üzücü.”