Kılıçdaroğlu Van'dan seslendi: Bu bölge özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilecek

Kılıçdaroğlu Van'dan seslendi: Bu bölge özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilecek
CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van mitinginden konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu bölge özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilecek. Sadece Anadolu'ya değil Kafkasları da besleyecek hayvan üretilecek. Onlar 5'li çeteler...

CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu Van mitinginden konuştu. Kılıçdaroğlu, "Bu bölge özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilecek. Sadece Anadolu'ya değil Kafkasları da besleyecek hayvan üretilecek. Onlar 5'li çeteler hizmet etti. Ben size hizmet edeceğim" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriye'in 100. yılında 100 öğretmen atayacaklarını söyleyerek mülakatın kaldırılacağını da ifade etti. Kılıçdaroğlu "Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde kardeşlik olmaz, adaletin olmadığı bir yerde milyonlar yoksul olur. O beşli çeteler malı alıp yurt dışına götürdüler" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Bütün sorunlarınızı biliyorum. Benim bu ülkenin insanlarına sözüm var. Bu ülkeye barışı, kardeşliği getireceğim. Bu ülkede kimse ötekileştirilmeyecek. Demokrasinin ayaklar altına alındığını biliyorum. Seçimle gelenlerin görevinden alındığını biliyorum. Bunların hepsini söz veriyorum çözeceğim. O kayyum denen garabeti bitireceğim. Bunu yapanları emekli edeceğiz.

Biz beraber olacağız. Bu ülkede beraber olacağız. Bazılarına gelirken söz verdim. Belediyeden atılan 306 işçi kardeşim var. Onlarında tamamına görevine iade edeceğim. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı yerde kardeşlik olmaz, adaletin olmadığı bir yerde milyonlar yoksul olur. O beşli çeteler malı alıp yurt dışına götürdüler. Son kuruşuna kadar getireceğim o paraları. Sizden çalınan paraların tamamını bu ülkeye geri getireceğim. Bu beşli çeteler diyor ki Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir daha nasıl aday yaptırmayız. Onlar yandaşlarına güveniyor biz sadece size, milletimize güveniyoruz.

Taşeron işçilerin tamamını kadroya alacağız. Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin öğretmen atayacağız. Sözlü sınavı kaldıracağım. Kim kazandıysa onu atayacağım. Bu kardeşiniz bu ülkeye adalet gelinceye kadar mücadele edecek. En ufak bir endişe duymayın. (Emine Şenyaşar olayı) 8 savcı değişti. Korkudan dava açamadılar. 9. savcı geldi davayı açtılar.

Bu bölge özel ekonomi bölgesi olarak ilan edilecek. Sadece Anadolu'ya değil kafkasları da besleyecek hayvan üretilecek. Onlar 5'li çeteler hizmet etti. Ben size hizmet edeceğim. 'Çalıyorlar ama iş yapıyorlar' diyorlar. Biz asla bunu yapmayacağız. Çaldırmayacağız ve millete iş yapacağız. Kul hakkı yemeyeceğiz ve kul hakkı yedirmeyeceğiz. Bekliyorum ki onlar da söylesinler ama onalr söyleyemiyorlar çünkü onların malı nasıl götürdüklerini biliyorum. ABD'de bina yapıyorlar Muhammed Ali'nin çiftliğini alıyorlar."