Mehmet Ocaktan: Müslümanlar açısından kabulü zor olsa da Batı insani ve ahlaki açıdan önemli bir üstünlüğe sahip

Mehmet Ocaktan: Müslümanlar açısından kabulü zor olsa da Batı insani ve ahlaki açıdan önemli bir üstünlüğe sahip
Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, bugün yayımlanan yazısında "Türkiye gibi Müslüman toplumlar, geçmişte yaşadıkları derin travmalar yüzünden her fırsatta Batı’ya dönük ‘şeytan taşlama’ işini pek severler."...

Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, bugün yayımlanan yazısında "Türkiye gibi Müslüman toplumlar, geçmişte yaşadıkları derin travmalar yüzünden her fırsatta Batı’ya dönük ‘şeytan taşlama’ işini pek severler." ifadelerini kullandı. Ocaktan, "Her ne kadar Müslümanlar açısından kabulü zor olsa da Batı insani ve ahlaki açıdan da önemli bir üstünlüğe sahip. Bu ifadeler bağlamında “Batı hayranlığı” ithamına muhatap olacağımı çok iyi biliyorum." dedi.

"Elbette Batı’nın sayısız günahları var ve onları yok sayamayız. Ama bir gerçek de var ki Batı, bilimsel, kültürel ve teknolojik anlamda Müslüman ülkelerle kıyaslanamayacak bir üstünlüğe sahip." diyen Ocaktan, "Evet geçmişte emperyal heveslerinin olduğunu elbette biliyoruz, ayrıca kendilerine demokrat olmanın ne zararı var… Keşke Müslüman ülkeler de kendi insanlarının en temel insani haklarını, özgürlüklerini koruyup anayasal güvence altına alan demokratik bir hukuk devleti olabilseler" ifadelerini yazdı.

Müslüman olan Londra Belediye Başkanı Sadık Han ve İskoçya Başbakanı Hamza Yusuf'a işaret eden Ocaktan, "Bu ve benzeri örnekleri çoğaltarak Türkiye dahil, Müslüman ülkelerle Avrupa ülkelerindeki örnekleri karşılaştırmak mümkün… Ama gerçek şu ki bizde ya da herhangi Müslüman bir ülkede dini ve ideolojik kimliği farklı birisinin yönetici olması asla mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın..