Nurhan Damcıoğlu kimdir?

Nurhan Damcıoğlu kimdir?
Kantonun efsane ismi Nurhan Damcıoğlu, 29 Ağustos 1941 tarihinde Ankara’da doğdu. 9 kardeşi olan Damcıoğlu'nun annesi Ankara Devlet Tiyatrosu terzisiydi.Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk bölümünde 8 yaşında tiyatroya başladı. Aynı...

Kantonun efsane ismi Nurhan Damcıoğlu, 29 Ağustos 1941 tarihinde Ankara’da doğdu. 9 kardeşi olan Damcıoğlu'nun annesi Ankara Devlet Tiyatrosu terzisiydi.

Ankara Devlet Tiyatrosu çocuk bölümünde 8 yaşında tiyatroya başladı. Aynı zamanda bale dersleri de aldı. Ankara Cebeci Ortaokulu’ndan mezun oldu. 16 yaşından itibaren Devlet Tiyatrosu'nda oynamaya başladı.

17 yaşında, İstanbul’a geldi. 1964 – 1969 yılları arasında, Toto Karaca, Gülriz Sururi – Engin Cezzar, Ayfer Feray – Nisa Serezli, Arena Tiyatrosu, İstanbul Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatroları, Mücap Ofluoğlu Topluluğu ile çalıştı.

Mücap Ofluoğlu’nun teşviki ile 1968 yılında ilk olarak kanto türü şarkı söyledi. Daha sonra Urcam, Maksim, Lunapark, Çakıl gibi gazinolar ve Klüp 12’de de kanto gösterileri yaptı. Kanto sanatını modernize ederek günümüzün "Kanto Kraliçesi" olarak hafızalara kazındı.

Nurhan Damcıoğlu, 5 Haziran 2023 tarihinde hayatını kaybetti.