Nuri Bilge Ceylan imzalı "Kuru Otlar Üstüne" filminin ilk tanıtımı yayınlandı

Nuri Bilge Ceylan imzalı "Kuru Otlar Üstüne" filminin ilk tanıtımı yayınlandı
Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın 76’ncı Cannes Film Festivali’nde yarışan "Kuru Otlar Üstüne" filminden ilk tanıtım yayınlandı. Filmin Türkiye’de henüz vizyon tarihi belli değil.76'ncı Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini...

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın 76’ncı Cannes Film Festivali’nde yarışan "Kuru Otlar Üstüne" filminden ilk tanıtım yayınlandı. Filmin Türkiye’de henüz vizyon tarihi belli değil.

76'ncı Cannes Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan "Kuru Otlar Üstüne", Doğu Anadolu'nun ücra bir beldesinde zorunlu hizmetini yapmakta olan resim öğretmeni Samet'in başına gelen ve anlam vermekte zorlandığı olaylara odaklanıyor.

Arte France Cinéma’nın ortak yapımcısı olduğu filmin oyuncu kadrosunda Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar ve Musab Ekici yer alıyor. 

TRT personeli olarak görev yapan Kürşat Üresin ve Cevahir Şahin'in görüntü yönetmenliğini üstlendiği yapım, 12 Punto 2020'de "TRT Ustaya Saygı Ödülü"nün de sahibi olmuştu. Prodüksiyonu TRT'nin ekip ve ekipman desteğiyle gerçekleştirilen filmin kamera, ses, ışık ve kurgu ekiplerinde de yine TRT personeli görev aldı.

Filmin konusu şöyle:

"Samet, beklediği atama gelmeyince, saplanıp kaldığı bu kasvetli hayattan kaçma umudunu hepten yitirir. Ancak kendisi gibi öğretmen olan Nuray ile karşılaşması, karanlık düşüncelerinden ve endişelerinden kurtulmasını önünü açacak bir perspektif kazanmasını sağlıyor."

Ceylan 2014'te "Kış Uykusu" filmiyle Altın Palmiye ödülünü kazanmış, "Bir Zamanlar Anadolu'da", "Uzak" ve “Üç Maymun” filmleriyle ise Cannes Film Festivali'nden ödüllerle dönmüştü.

"Kuru Otlar Üstüne", 12 Temmuz'da Fransa'da vizyona girecek. Filmin Türkiye'deki vizyon tarihi ise henüz açıklanmadı.

İşte ilk tanıtım: