Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanık beraat etti

Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanık beraat etti
Terör Örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında tüm sanıkların beraatına karar verildi.8 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan...

Terör Örgütü PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapan 8 sanığın yargılandığı davanın karar duruşmasında tüm sanıkların beraatına karar verildi.

8 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın karar duruşması, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı. Mahkeme heyeti, tüm sanıkların beraatına karar verdi.

Tutuksuz sanık Baran Doğan, dosyada hiçbir delilin olmadığını ve örgütsel faaliyet içinde bulunmadığını belirtti. Doğan, "Ben, Kürt siyaseti içerisinde bulunan biriyim. Bu memlekette bir Kürt sorunu olduğunu söylüyorum. Örgütsel bir suç varsa savcılık bir delil ortaya koymalı. İmralı'ya başsavcılık izin verirse giriyorsunuz, her şeyinizi arıyorlar. Görüşmeler kaydediliyor. Ben, Öcalan'ın avukatlığını yaptım. Avukatlığımdan dolayı beni yargılayamazsınız. Örgütün benden haberi yok, benim de örgütten haberim yok" dedi.

Sanık Suat Eren de mütalaanın bir dayanağı olmadığını belirterek mütalaayı kabul etmediğini söyledi.

Savunma yapan sanık avukatları da müvekkillerinin iddianameye konu olan suçu işlemediklerini ve mesleklerini yaptıklarını belirterek müvekkillerinin beraatlarını talep etti. (ANKA)