RTÜK’ün Halk TV'ye verdiği Demirtaş cezasını mahkeme durdurdu

RTÜK’ün Halk TV'ye verdiği Demirtaş cezasını mahkeme durdurdu
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), Halk TV’ye eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Dad’ kitabının gösterilmesini gerekçe göstererek verdiği cezaya mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. RTÜK,...

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK), Halk TV’ye eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘Dad’ kitabının gösterilmesini gerekçe göstererek verdiği cezaya mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. RTÜK, Halk TV’de Serhan Asker’in programında eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın ‘Dad’ isimli kitabının gösterilmesinin ardından kanala ceza vermişti.

Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına katılan Serhan Asker, Bölge İdare Mahkmesi’nin aldığı yeni kararı açıkladı. Asker, “Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. O karar mahkemede tartışılacak” dedi. Halk TV’nin bölgedeki yayınlarının iktidarı kızdırdığını söyleyen Asker, “Biz bir algı yapmaya gitmiyoruz. Halk bunları anlattığı için, bize beş yayın durdurma ve para cezası verdiler. Ama Ankara’da hakimler var; ‘dur’ dediler şimdilik” ifadelerini kullandı.