Rus siviller, Wagner savaşçılarına yiyecek ve içecek dağıttı

Rus siviller, Wagner savaşçılarına yiyecek ve içecek dağıttı
Rus paralı asker grubu Wagner kurucusu Prigojin, Rostov’a girdiklerini öne sürdü. Darbe girişiminin kilit noktalarından biri olan Rostov’da Rus siviller, Wagner savaşçılarına yiyecek ve içecek dağıttığı görüntüler dikkati...

Rus paralı asker grubu Wagner kurucusu Prigojin, Rostov’a girdiklerini öne sürdü. Darbe girişiminin kilit noktalarından biri olan Rostov’da Rus siviller, Wagner savaşçılarına yiyecek ve içecek dağıttığı görüntüler dikkati çekti.

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin, Moskova’ya başkaldırdı. Rus istihbaratı Priogojin’in eylemlerinin yasadışı olduğunu ilan etti. Rus lider Putin, “İsyan ve kaos oluşturmaya çalışan bu kişiler başarısız olacaktır” derken, bu girişimin cezalandırılacağını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yakın büyükşehirlerinden Rostov’un Wagner’in kontrolüne geçtiği öne sürüldü. Prigojin’e ait olduğu belirtilen ses kaydında, “Şu anda sınırı her yerde geçtik. Sınır güçleri savaşçılarımızı kucakladı. Şu anda Rostov’a giriyoruz. Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilin.” ifadeleri yer aldı.

Rusya’da çekilen görüntülerde, Wagner’in kontrolünde olduğu Rostov'da Rus siviller, Wagner savaşçılarına yiyecek ve içecek getiriyor

Yiyecek ve içecek yardımında bulunan vatandaşlar, ordu askerlerinin yorgun göründüklerini ve onlara yardımcı olmak istediklerini belirtti.