Sahnede 51 yılı deviren Nilüfer: 15 yıl daha sahnelerdeyim

Sahnede 51 yılı deviren Nilüfer: 15 yıl daha sahnelerdeyim
51 yıldır sahnede olan Nilüfer, "50 yıllık şarkımı hit yaptılar" diyerek, Z kuşağına göz kırptı. Enerjisiyle, sözleriyle geceye damga vuran usta sanatçı, "Ben Akdeniz kadınıyım, Akdeniz kadını ateşlidir" dedi.Nilüfer,...

51 yıldır sahnede olan Nilüfer, "50 yıllık şarkımı hit yaptılar" diyerek, Z kuşağına göz kırptı. Enerjisiyle, sözleriyle geceye damga vuran usta sanatçı, "Ben Akdeniz kadınıyım, Akdeniz kadını ateşlidir" dedi.

Nilüfer, çocukluk ve ilk yıllarını İstanbul'da Cihangir semtinde geçirdi. Babası Cemil Bey'in üçüncü evliliği Lütfiye Hanım'dan tek kızı olup, babasının önceki evliliklerinden Orhan, Tevfik ve Gülsevin adlı kardeşleri vardır. 3 yaşında astıma yakalandı. Babasının piyano çalıp annesinin Türk sanat müziği şarkıları söylediği bir evde müzikle iç içe bir çocukluk geçirdi.

Firuzağa İlkokulu'nda eğitim gören Nilüfer 11 yaşındayken İtalyan Ortaokulu'nu kazandığı yıl babası hayatını kaybetti. Nilüfer, Ajda Pekkan, Nükhet Duru ve Sezen Aksu ile birlikte Türk pop müziğinin dört divasından biri olarak anılmaktadır. 2010 yılında Nilüfer'in Hayatı, Nilüfer ile 15 yıl birlikte olan basın danışmanı ve menajeri Bircan Usallı Silan tarafından kaleme alınan 'Nilüfer-Hepsi Bu' isimli kitap, Doğan Kitap tarafından yayımlandı. 2011 yılında yakalandığı meme kanserini olduğu ameliyatlar ve kemoterapi ile yendi.