Saygı Öztürk: Meclis üyesini “Yukarının emri” deyip istifa ettirdiler

Saygı Öztürk: Meclis üyesini “Yukarının emri” deyip istifa ettirdiler
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, belediye bütçesinin nereye harcandığını soran Ankara'nın Sincan İlçe-si'nin MHP'li Belediye Meclis üyesi Hamdi Yılmaz’ın “yukarıdan emir geldi” denilerek istifa ettiril-diğini söyledi.Saygı...

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, belediye bütçesinin nereye harcandığını soran Ankara'nın Sincan İlçe-si'nin MHP'li Belediye Meclis üyesi Hamdi Yılmaz’ın “yukarıdan emir geldi” denilerek istifa ettiril-diğini söyledi.

Saygı Öztürk bugünkü köşe yazısında yaşananları şöyle aktardı:

Ankara'nın Sincan İlçesi'nin MHP'li Belediye Meclis Üyesi Hamdi Yılmaz, 9 yıldır bu görevi yürütüyor. Belediye Meclisi'nin geçen Cuma günü yapılan toplantısı öncesi, Hamdi Yılmaz, AKP'li Belediye Başkanı Murat Ercan'dan randevu istedi. Başkan randevu vermedi.

Hamdi Yılmaz, meclis toplantısında, belediye meclis üyelerinin hiçbir yetkisinin olmadığını, 1.5 milyon lira bütçeleri olmasına rağmen bunun nerelere harcandığı konusunda da bilgiye sahip olamadıklarını belirtti. Yılmaz, “Yerel basın parayla susturuluyor. 20 bürokrat işe gelmeden maaş alıyor. Vallahi vebal altındayız” dedi. Acaba, bu üyenin başına bu sözlerinden dolayı bir şey geldi mi diye merak ettim. Hamdi Bey'i telefonla aradım. “Konuşmak istemiyorum” dedi.

Başka bir meclis üyesi neler yaşandığını şöyle aktardı:

“O konuşmanın yapıldığı günün gecesi Hamdi Yılmaz'ı, gece saat 24.00 civarında MHP Sincan İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Yılmaz arıyor. Hamdi Bey, bu telefona cevap vermiyor. Az sonra diğer başkan yardımcısı Mustafa Uyar arıyor. Hamdi Yılmaz'a, ‘Konuşmalarında Cumhur İttifakı'na zarar veriyorsun. Bize yukarıdan emir geldi, belediye meclis üyeliğinden istifa etmen istendi. Partide ise kalabileceğin söylendi' diyor. Hamdi Yılmaz da, başına bir şey gelebileceğini dikkate alıp sabah hem belediye meclis üyeliğinden, hem de MHP üyeliğinden istifa dilekçelerini veriyor. 9 yıldır meclis üyeliği yapan Hamdi Yılmaz'ın belediye meclis üyeliği ve parti üyeliği de ‘Belediyede 20 bürokrat işe gitmeden maaş alıyor' dediği için bitiyor.”

Hamdi Bey 20 bürokratın işe gelmeden maaş aldığını sorguladığı için görevden alınıyor. İnanıyorum ki, “Yukarıdan” böyle bir emir verilmemiştir. MHP Genel Merkezi'nin bu konu üzerinde durup, isimlerinin kullanılıp kullanılmadığını, kullanılıyorsa bunun altında çıkar ilişkileri olup olmadığını araştırmasında fayda var.