Sputnik'te grev gerginliği sürüyor:  Gazeteci Enver Aysever, istifa etti

Sputnik'te grev gerginliği sürüyor:  Gazeteci Enver Aysever, istifa etti
Gazeteci Enver Aysever, Sputnik'te süren grev ve işten çıkarmalar nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aysever şu ifadeleri kullandı:“Değerli dostlar; İşten çıkarılan 24 greve giden 3 arkadaşımın...

Gazeteci Enver Aysever, Sputnik'te süren grev ve işten çıkarmalar nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aysever şu ifadeleri kullandı:

“Değerli dostlar; İşten çıkarılan 24 greve giden 3 arkadaşımın koşullarından dolayı @rsfm978 ile ilişkimi kesiyorum. Söz konusu sendikadaki üyeliğimden istifa ediyorum. Bu yaşa geldim kimsenin oyuncağı olamam. Duyururum.”

Ne olmuştu?

TGS, iş yerlerinde çoğunluğu sağladıktan sonra Şubat 2023’te işverenle müzakereye oturdu. Müzakere süreci boyunca işveren, ücretlerle ilgili hiçbir teklif vermedi. Ayrıca sendikanın ücretlerle ilgili teklifine de olumlu dönüş olmadı.

Sendika, müzakere sürecinin tıkanması ve işverenin yeni teklif sunmaması üzerine 24 Temmuz günü grev kararını ilan etti. İşverenin buna yanıtı ise 24 TGS üyesini 7 Ağustos’ta işten atmak oldu.

İşveren, çıkarmalara neden olarak “ekonomik” gerekçeleri öne sürdü. Ancak işten çıkarmalardan birkaç hafta önce işverenin, İstanbul’un en pahalı bölgelerinden birinde yer alan Süzer Plaza’ya, oldukça yüksek bir kira karşılığında taşınması dikkat çekti.

17 Ağustos’tan bu yana grevde olan TGS üyelerinin üç talebi var: Atılan 24 üyenin işe iadesi, sendikal özgürlüklerin tanınması ve adil bir ücret.