Sultangazi'de yürüteç ile hırsızlık kamerada

Sultangazi'de yürüteç ile hırsızlık kamerada
İstanbul Sultangazi'de, iki kişi nereden buldukları bilinmeyen bir yürüteçle geldikleri sokakta bir binaya girdi. İki hırsızlık şüphelisi, içeride bulunan 4 adet otomobil lastiğini çaldı. Çaldıkları lastikleri, yürütece...

İstanbul Sultangazi'de, iki kişi nereden buldukları bilinmeyen bir yürüteçle geldikleri sokakta bir binaya girdi. İki hırsızlık şüphelisi, içeride bulunan 4 adet otomobil lastiğini çaldı. Çaldıkları lastikleri, yürütece koyan şüpheliler sokaktan hızla uzaklaştı. Yaşananlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, 13 Haziran Salı günü saat 12.00 sıralarında Sultançiftliği Mahallesi'nde meydana geldi. Ellerinde yürüteçle sokağa gelen iki şüpheli, yürüteci park halindeki otomobillerin arasına bırakarak, bir binaya girdi. Kısa bir süre sonra binadan çıkan iki şüpheli, bir süre sokakta oyalandı. Yaklaşık yarım saat sonra tekrar binaya giren şüpheliler, bina sakinlerinden Muhammet Dinç'e ait dört adet otomobil lastiğini çalarak dışarı çıktı. İki şüpheli çaldıkları lastikleri, yanlarında getirdikleri yürütece koyarak sokaktan uzaklaştı.

Lastiklerin yerinde olmadığını fark eden Muhammet Dinç, güvenlik kamerası görüntülerini izlediğinde lastiklerin iki kişi tarafından çalındığını gördü. Çalınan lastiklerin yürüteçle götürüldüğünü gören Dinç,  güvenlik kamerası görüntüleriyle polis merkezine giderek, iki şüpheliden şikayetçi oldu. Muhammet Dinç, "Saat 11.50'de içeri giriyorlar kontrol ediyorlar kamera görüntülerinden belli. Yarım saat dolanıyorlar. 12.30 gibi tekrar geliyorlar lastikleri alıp hastane engelli arabasıyla götürüyorlar. Mağduruz. Toplam 4 lastiği jantıyla beraber engelli sandalyesiyle alıyorlar götürüyorlar öğlen vakti. Yakalanmalarını istiyoruz. Yakında hastaneler var. Kötü bir durum. Hastaların kullanması gereken şeyi adamlar alıyorlar götürüyorlar. Hayatımda ilk defa böyle birşey gördüm. Engelli sandalyesiyle rahat rahat alıyorlar götürüyorlar. Hırsızlık yapıyorlar " dedi.   

Çevre sakinlerinden esnaf Ferit Oktar ise, "Olay öğle saatlerinde gerçekleşti. Burada dört adet lastiği çalındı. Arkadaş burada çok mağdur. Hırsızlık olayı da sanırım bir tane tekerlekli sandalyeyle geliyorlar buraya. Önce bir keşif yapıyorlar. İki kişiler zaten. Lastikleri koyup götürüyorlar. Bunlar madde bağımlısı diye düşünüyoruz. Zaten sürekli bu tramvay caddesine gidip geliyorlar yüz aşinalığı da var. Kişisel olarak tanımıyoruz tabii " dedi. Yaşanan hırsızlık olayı güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, iki kişinin sokağa tekerlekli sandalyeyle geldiği, binaya girdikleri, kısa bir süre sonra binadan çıkıp bir süre çevrede oyalandıkları, ardından yeniden binaya girdikleri görülüyor. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde iki kişinin içeride bulunan dört lastiği alarak dışarı çıktığıi lastikleri tekerlekli sandalyeye koyarak, sokaktan ayrıldıkları görülüyor. (DHA)