Tahsin Tarhan kimdir? Tahsin Tarhan'ın özgeçmişi

Tahsin Tarhan kimdir? Tahsin Tarhan'ın özgeçmişi
CHP’de yeni MYK belli oldu. Tahsin Tarhan da yeni MYK’ya girdi.Tahsin Tarhan kimdir?Tahsin Tarhan, (d. 15 Nisan 1964, Gümüşhane) Türk politikacı, sanayici ve işadamı. 1964 yılında Gümüşhane’de dokuz çocuklu bir ailede dünyaya...

CHP’de yeni MYK belli oldu. Tahsin Tarhan da yeni MYK’ya girdi.

Tahsin Tarhan kimdir?

Tahsin Tarhan, (d. 15 Nisan 1964, Gümüşhane) Türk politikacı, sanayici ve işadamı. 1964 yılında Gümüşhane’de dokuz çocuklu bir ailede dünyaya geldi. Eğitimi için geldiği İstanbul’da hem eğitimine devam etti, hem de erken yaşta çalışma hayatına atıldı. Halen otomotiv tedarik sanayi, turizm ve gayrimenkul alanlarında faaliyet gösteren şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliğini yapmaktadır. 2011 yılı Genel Seçimlerinde CHP Kocaeli Milletvekili Adayı oldu. 2014 Yerel Seçimlerinde CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 2015 yılında Kocaeli Milletvekili seçildi. TBMM 25. ve 26. Dönem Kocaeli milletvekili olarak görev yaptı. Halen 27. Dönem milletvekili olarak görevine devam etmektedir (2022) Cumhuriyet Halk Partisi Olağan Kurultay’ında Parti Meclisi (PM) Üyesi olarak seçildi. TBMM’de CHP Grup Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu CHP Grup Sözcüsü olarak görev yapmaktadır.

TBMM’de yüksek vatandaşlık onur ödülüne aday gösterildi. Gerek Eğitim Gönüllüsü, gerek sanayici kimliği ile çeşitli kurumlardan sayısız ödül aldı. Kocaeli Çayırova’da inşa ettirdiği ilköğretim okulunu Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladı ve okula MEB tarafından Tahsin Tarhan İlköğretim Okulu ismi verildi. Amatör fotoğraf sanatçısı olan Tarhan’ın, tüm gelirlerini eğitim kurumlarına bağışladığı, Günden Kalan İzler ve Barış Yurdu Hindistan isimli iki fotoğraf kitabı bulunmaktadır. 3 çocuk babası Tarhan, yüksekokul mezunu olup İngilizce bilmektedir.