TBMM Başkanı Kurtulmuş:Türkiye-Libya arasındaki ilişkileri ilerletmek için her türlü imkana sahibiz

TBMM Başkanı Kurtulmuş:Türkiye-Libya arasındaki ilişkileri ilerletmek için her türlü imkana sahibiz
Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'le görüşen Mecli Başkanı Kurtulmuş, "Türkiye-Libya arasındaki ilişkileri daha ileri noktaya götürebilmek için her türlü imkana sahibiz." dedi.TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya...

Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'le görüşen Mecli Başkanı Kurtulmuş, "Türkiye-Libya arasındaki ilişkileri daha ileri noktaya götürebilmek için her türlü imkana sahibiz." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile TBMM'de bir araya geldi. Kurtulmuş ve Salih, birebir görüşmenin ardından heyetler arası toplantıya başkanlık yaptı. Kurtulmuş, konuşmasında Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih ve heyetini Meclis'te ağırlamaktan memnun olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, Türkiye ile Libya'nın tarihi ve kültürel bağlara sahip olduğuna Birinci Dünya Savaşı ile Kıbrıs Barış Harekatı'nı hatırlatarak dikkat çekti.

"Libya, görmeyi arzu ettiğimiz Libya değil."

"Türkiye-Libya arasındaki ilişkileri daha ileri noktaya götürebilmek için her türlü imkana sahibiz." diyen Kurtulmuş, gelecek dönemde ortak çalışmalarla 2 ülke arasındaki iş birliği ileriye taşıyacaklarını kaydetti. Türkiye'nin Libya'yla ilgili ilk önceliğinin Libya'da siyasi istikrarın sağlanması ve Libya'da refah ve iktisadi gelişmenin en kısa sürede ileriye götürülmesi olduğunu belirtti. Libya Yüksek Devlet Konseyi Başkanı Muhammed Takala'yı iki ay önce Türkiye'de ağırladığını hatırlatan Kurtulmuş, buna dair şu ifadeleri kullandı:

"Bir tarafında Trablus'un bir tarafta Bingazi'nin olduğu, ortadan ikiye bölünmüş ve siyaseten neredeyse yönetilemez hale gelmiş olan Libya, bizim görmeyi arzu ettiğimiz Libya değildir."

Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Salih:İsrail, Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerin bedelini ödeyecek

Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ise Türkiye'nin Filistin'e güçlü bir şekilde destek olduğunu söyledi. Filistin halkının bu destekten yararlanarak, başkenti Kudüs olan Filistin devletini kuracağını dile getirdi. Salih, "İsrail de Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerin bedelini bir gün ödeyecektir" dedi. Salih ayrıca, Türk firmalarının Libya'ya dönerek orada yapı ve yeniden imar konusunda faaliyete geçmesini istediklerini kaydetti.