Twitter'ın en güçlü rakibi "Threads" bu hafta kullanıma açılacak

Twitter'ın en güçlü rakibi "Threads" bu hafta kullanıma açılacak
Elon Musk'ın satın alışından beri ciddi kan kaybeden Twitter'a rakip geldi. Facebook’un sahibi Meta şirketinin geliştirdiği, Twitter'ın yerini alabilecek 'Threads' uygulaması, perşembe günü kullanıma açılacak.Son dönemde Twitter...

Elon Musk'ın satın alışından beri ciddi kan kaybeden Twitter'a rakip geldi. Facebook’un sahibi Meta şirketinin geliştirdiği, Twitter'ın yerini alabilecek 'Threads' uygulaması, perşembe günü kullanıma açılacak.

Son dönemde Twitter ile ilgili sorunlar ve kullanıcılarının eleştirileri gündemden düşmezken, Facebook’un sahibi Meta şirketi, Twitter’a rakip olarak geliştirdiği Threads platformunun 6 Temmuz Perşembe günü kullanıma açılacağını duyurdu.

Instagram’la bağlantılı olarak çalışacak Threads, Apple App Store’da da yerini aldı. Uygulamanın ekran görüntüleri, Twitter’a benzer bir arayüzü olduğunu gösteriyor. Meta, platformu “metin tabanlı sohbet uygulaması” olarak tanıtıyor.

1-014.jpg

Paralı abonelik çapası

BBC'de yer alan habere göre; Twitter ise, popüler yönetim araçlarından Tweetdeck’in 30 gün içinde paralı hale geleceğini açıkladı. Elon Musk, şirketi satın aldığından bu yana kullanıcıları aylık aboneliğe para ödemeye ikna etmek için çabalıyor.

Cumartesi günü de Twitter’a paralı abone olmayanların görebilecekleri tweet sayısı sınırlandırılmış, platforma üye olmayanların da tweetlere erişmesi engellenmişti.