Ümit Özdağ: Tek çözüm sınırlarımıza mayın döşemek

Ümit Özdağ: Tek çözüm sınırlarımıza mayın döşemek
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İran üzerinden Türkiye'ye gelen Afganların görüntülerini paylaştı. Özdağ, "Tek çözüm Ottawa Anlaşması’ndan çekilmek ve sınırlarımıza mayın döşemek" dedi. Özdağ, Twitter...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İran üzerinden Türkiye'ye gelen Afganların görüntülerini paylaştı. Özdağ, "Tek çözüm Ottawa Anlaşması’ndan çekilmek ve sınırlarımıza mayın döşemek" dedi.

Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"İran kaynakları son 1 ay içinde 20 bin Afgan’ın İran üzerinden Türkiye’ye girdiği bilgisini paylaşıyor. Tek çözüm Ottawa Anlaşması’ndan çekilmek ve sınırlarımıza mayın döşemek."

Ottawa Anlaşması nedir?

Kısaca “Ottawa Sözleşmesi” olarak da bilinen “Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme”, 4 Aralık 1997 tarihinde Ottawa’da (Kanada) imzaya açıldı, 1 Mart 1999’da yürürlüğe girdi. Türkiye Sözleşme’ye 2003 yılında taraf oldu. Sözleşme Türkiye açısından 1 Mart 2004’de yürürlüğe girdi.

Anlaşma dünyada büyüyen mayın sorununa karşı; anti-personel mayınlarının kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasını amaçlıyor.