Vali Gündüzöz: 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmek yasaktı

Vali Gündüzöz: 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmek yasaktı
Muş Valisi İlker Gündüzöz, Muş'ta düzenlenen 4-6 yaş Kuran Kursu sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmenin yasak olduğunu belirtti.Muş Valisi İlker Gündüzöz'ün konuşması şöyle:...

Muş Valisi İlker Gündüzöz, Muş'ta düzenlenen 4-6 yaş Kuran Kursu sertifika töreninde yaptığı konuşmada, 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmenin yasak olduğunu belirtti.

Muş Valisi İlker Gündüzöz'ün konuşması şöyle:

"28 Şubat dönemi ve yansımaları var. Bakın oradan buraya geldik. Hep birlikte mücadele ederek geldik. Benim diyeceğim tek şey şu. Bunlar öyle kolay elde edilmedi. Bakın bu çocuklar Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar. Ne zaman öğreniyorlar? 4-6 yaş arasında, 12 yaşa kadar Kelime-i Şehadeti öğretmek yasaktı. Nereden nereye geldik? Bu kazanımlar kolay elde edilmedi. Kolayda kaybedilmesin. Dinimize de, maneviyatımıza da sahip çıkalım. Ben bu duygu ve düşüncelerle kıymetli yavrularımızın gözlerinden öpüyorum. Allah onları Kur'an ahlakıyla yaşamaya gark etsin. Ebedi hayatları da bu dünyadaki o temiz ahlakları ve imanları sayesinde cennette olsun. Bu memleketin ayağına taş değmesin."