Zonguldak'ta iki kişi banka hesabını ele geçirdikleri kişiyi 100 bin TL dolandırdı

Zonguldak'ta iki kişi banka hesabını ele geçirdikleri kişiyi 100 bin TL dolandırdı
Zonguldak'ta iki kişi telefonda kendilerini bankacı olarak tanıttıkları vatandaşı 100 bin lira dolandırdı. Şüpheliler nöbetçi mahkemece tutuklandı.Telefonda kendilerini bankacı olarak tanıtıp kötü amaçlı yazılımla banka...

Zonguldak'ta iki kişi telefonda kendilerini bankacı olarak tanıttıkları vatandaşı 100 bin lira dolandırdı. Şüpheliler nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Telefonda kendilerini bankacı olarak tanıtıp kötü amaçlı yazılımla banka hesabını ele geçirdikleri kişiyi 100 bin lira dolandırdığı iddia edilen 22 yaşındaki C.Y. ve 23 yaşındaki A.S.D. yakalandı. Şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, şikayet üzerine nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla C.Y. ve A.S.D.'yi gözaltına aldı. C.Y. ve A.S.D.'nin kendilerini telefon görüşmesinde bankacı olarak tanıtarak güven sağladıkları, daha sonra telefon ve bilgisayardaki verileri ele geçirmek için kullandıkları yazılımla ismi açıklanmayan kişinin banka hesaplarını ele geçirip 100 bin lira dolandırdıkları tespit edildi.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi, adliyede çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. (DHA)