Gökhan Zan'ın ses kaydını yaptığı iddia edilmişti: Turgay Kocakaya'nın evi arandı

Gökhan Zan'ın ses kaydını yaptığı iddia edilmişti: Turgay Kocakaya'nın evi arandı
TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydını yapan kişi olarak adı geçen Turgay Kocakaya'nın İstanbul'daki evinin arandı.Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan...
TİP'in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydını yapan kişi olarak adı geçen Turgay Kocakaya'nın İstanbul'daki evinin arandı.

Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını geri çektiği Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen para pazarlığı kaydını yapan kişi olarak adı geçen Turgay Kocakaya, İstanbul'daki evinin arandığını söyledi.

Adaylığının geri çekilmesinden sonra savcılığa başvuran Gökhan Zan, Turgay Kocakaya ve akrabası Mihal Kocakaya tarafından tehdit edildiğini ileri sürerek suç duyurusunda bulunmuştu.

İddialarla ilgili Turgay Kocakaya'ya bu sabah itibariyle telefonla ulaşmaya çalıştık ancak saatler boyunca dönüş alamadık. Nihayet, 16.00 sularında ulaştığımız Kocakaya, Gökhan Zan’ın kendisi hakkında şikayetçi olduğunu, İstanbul’daki evi arandığı için dönüş yapamadığını söyledi.

"Ben de karşı suç duyurusunda bulunacağım"

Gökhan Zan’ın, "silahlı tehdit" suçlamasıyla kendi hakkında şikayetçi olduğunu, bu nedenle öğleden sonra İstanbul’daki evinin arandığını belirten Kocakaya, "Şu an hakkımda şikâyet var. Ömründe silah kullanmamış olan ben silahlı tehditten şikâyet edildim. Şu an İstanbul’daki evim aranıyor. Birazdan savcılığa gidip ifade vereceğim ve ben de karşı suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Gökhan Zan’la depremden sonra tanıştıklarını, siyasi sohbetleri olduğunu söyleyen Kocakaya, Zan’ın "Abi senin zekana, aklına çok güveniyorum" sözlerinden sonra "silahla tehdit eden kişi" konumuna geldiğini savundu.