İddia: CHP'de Antalya krizi nedeniyle aday açıklanması ertelendi

İddia: CHP'de Antalya krizi nedeniyle aday açıklanması ertelendi
CHP'de Antalya krizi nedeniyle, aday açıklanmasının ertelendiği iddia edildi.Yargıtay’ın Can Atalay kararı gerekçe gösterilerek aday açıklamasının ertelendiği CHP’de 'Antalya' krizinin yaşandığı iddia edildi. Parti kulislerinde,...
CHP'de Antalya krizi nedeniyle, aday açıklanmasının ertelendiği iddia edildi.

Yargıtay’ın Can Atalay kararı gerekçe gösterilerek aday açıklamasının ertelendiği CHP’de 'Antalya' krizinin yaşandığı iddia edildi. Parti kulislerinde, Aydın, Adana ve Tekirdağ gibi illerde büyükşehir belediye başkan adaylarının açıklanmasına yönelik hazırlık yapıldığı ancak Antalya adayında uzlaşılamaması üzerine PM gündeminin değiştirildiği iddiaları gündeme geldi.

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, Aralarında İstanbul ve Ankara’nın da bulunduğu 7 büyükşehirde belediye başkan adayını kamuoyuna duyuran CHP’de üç büyükşehir ile İstanbul’un ilçelerinde aday açıklamaya yönelik hazırlıklar sürerken, dün gece saatlerinde alınan bir kararla Parti Meclisi’nin (PM) gündemi değiştirilmişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin ikinci kez, TİP Milletvekili Can Atalay’la ilgili Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararını tanımayan bir karara imza atması üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu iş bilmez hükümet, ülkemizi hukukun işlemediği, anayasanın tanınmadığı bir muz cumhuriyetine çevirdi.

Yargıtay'ın kararına karşı anayasayı savunmayı ısrarla sürdüreceğiz. Yarın (Perşembe) toplanacak Parti Meclisimizde konuyu özel gündem olarak ele alacak ve bundan sonraki mücadele hattımızı belirleyeceğiz” açıklamasını yapmıştı. Özel’in bu açıklamasının ardından PM’nin gündemi değiştirildi.

Antalya'da Muhittin Böcek ile ilgili soru işaretleri büyüyor

Ancak parti kulislerinde Antalya Büyükşehir Belediye adaylığı ile ilgili bir uzlaşmaya varılamaması üzerine PM gündeminin değiştirildiği iddia edildi. PM öncesinde MYK üyelerinin yaptığı değerlendirmelerde Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Adana’da Zeydan Karalar’la devam edilme kararında uzlaşılırken, Tekirdağ’da da eski Milletvekili Candan Yüceer’in isminin PM’nin onayına sunulmak üzere hazırlık yapıldığı öğrenildi.

Antalya ile ilgili ise uzlaşma sağlanamaması üzerine PM’de adaylık gündeminin bir sonraki toplantıya bırakıldığı iddia edildi. Antalya için yapılan anketlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’le ilgili soru işaretlerinin devam ettiği yönünde itirazların geldiği, diğer yandan Antalya İl Başkanlığı ve İl örgütünün Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın adaylığı için ısrarcı olduğu da öğrenildi.

Eskişehir'de belirsizlik sürüyor

CHP’de henüz Eskişehir’le ilgili de net bir karara varılamadığı ifade ediliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yeniden aday olmak istemesi nedeniyle henüz bu ile ilişkin de açıklama yapılamıyor. Büyükerşen’in parti yönetimini Eskişehir’in kendi adaylığı ile kazanılabileceği farklı alternatiflerle seçimin kritik geçeceği şeklinde uyardığı belirtiliyor.

Bazı parti yöneticileri, “Büyükerşen, bir kez daha adaylık talep ederse buna karşı çıkamayız” derken, Büyükerşen’in, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Recai Erdir’i Büyükşehir Belediye Meclis üyesi yapmak istediği, seçimi kazandıktan sonra da Meclis içerisinde yapılacak seçimle başkanlığı Erdir’e bırakmaya yönelik bir hazırlığı olduğu konuşuluyor.