10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
18 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.TCMB net rezervleri sıfıra yaklaştıMerkez Bankası’nın (TCMB) toplam brüt rezervleri, bankacıların tarihi yüksek döviz talebi oluştuğunu söyledikleri...

18 Mayıs 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

TCMB net rezervleri sıfıra yaklaştı

Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam brüt rezervleri, bankacıların tarihi yüksek döviz talebi oluştuğunu söyledikleri seçim öncesi haftada 9 milyar dolar gerileyerek 105.13 milyar dolara indi. TCMB net rezervleri ise ilgili haftada 4,45 milyar dolar gerileyerek 2,33 milyar dolara indi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu: Terör örgütleriyle masaya oturmayacağım; tüm mülteciler evine dönecek!

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “YSK meselesini açıklığa kavuşturmak isterim; tüm tutanaklar elimizdedir. Tek bir oyun dahi hakkını yedirmeyeceğiz. Biz YSK’ya gerekli tüm itirazları yaptık.  Son bir oy dahi doğru yazılana kadar tepelerindeyiz. Ancak bu seçim bir kez daha gösterdi ki bunların usulsüzlük ve ahlaksızlıkları sınır tanımıyor” dedi. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, sen değil misin terör örgütleriyle defalarca masaya oturan? Kapı arkalarında milletimizden gizli gizli pazarlıklar yapan? Senin ne haddine bize kara çalmak, vatan sevgimizi sorgulamak! Buradan açık ve tekrar ilan ediyorum; ben terör örgütleriyle masaya asla oturmadım ve hiçbir zamanda oturmayacağım. Sen ülkenin sınırlarına, namusuna sahip çıkmadın! Bu ülkeye bile bile 10 milyondan fazla mülteciyi getirdin. Kendi vatandaşlarımızı mülteci konumuna düşürdün. Ben iktidara gelir gelmez tüm mültecileri evlerine göndereceğim” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Konut kredilerinin aylık ödemeleri 72 bin liraya kadar çıktı

İki ay önce yüzde 1,29-2,99 aralığında değişen konut kredi faizleri seçimlerin yapıldığı son dönemde 3,5’e kadar çıktı. Artan konut fiyatları ile yükselen faiz oranları, konut kredilerinin aylık ödemesini de 72 bin TL’ye kadar yükseltti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

HÜDA PAR, “kadınların nasıl sahiplendirileceğini” açıkladı

HÜDA PAR’ın Genel İdare Kurulu Üyesi Aynur Sülün, parti programında yer alan “kadınların sahiplendirilmesi” ifadesine açıklık getirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Domuz bağıyla cinayet, satırla ve kezzapla yaralama… 4 Hizbullahçının serbest bırakıldığı ortaya çıktı

Eski Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Sekreteri İbrahim Sarı’nın aracından indirilerek kara çarşaf giydirilip kaçırıldıktan sonra domuz bağıyla öldürülmesi dahil 20 kişinin öldürülmesi, 31 kişinin satır ve silahla yaralanması eylemlerine katılan 4 Hizbullahçının daha “yargılamanın yenilenmesi” ile “infaz durdurma” kararı verilerek serbest bırakıldıkları ortaya çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

TCMB, nakit avansa menkul kıymet yükümlülüğünü esnetti: 15 bin TL’ye kadar olan kısım kapsam dışı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankalara gönderdiği yeni uygulama talimatında nakit avans, kredili mevduat hesabı ve kartla yapılan kuyum harcamalarıyla ilgili menkul kıymet düzenlemesinde sınır belirledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Oğan el yükseltti: Cumhurbaşkanı yardımcısı olmak varken neden bakan olayım?

ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci turdaki kilit rolüne ilişkin hükümette bir görev verileceğine dair ihtimaller için cumhurbaşkanlığı yardımcılığını işaret etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

Kılıçdaroğlu’nun o çağrısı karşılık buldu, hatlar kilitlendi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugün yaptığı “En az 1 milyon insan sandık başında olacağız” çağrısı hemen karşılık buldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

KKM’de biriken tutar 2 trilyon 346 milyar TL’ye çıktı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) haftalık bülteni yayımladı. Buna göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarında biriken tutar 12 Mayıs ile biten haftada 2 trilyon 203 milyar TL’den 2 trilyon 346 milyar TL’ye çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.

AKP’li Külünk: Özel bankalar Türkiye üzerinden operasyon çekiyor

AKP’nin en yetkili organı olan Merkez Karar Yönetim Kurumu (MKYK) Üyesi Metin Külünk, “özel bankaların Türkiye’ye operasyon çektiğini” iddia etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız.